torsdag den 21. juni 2012

Barselskager

Det er vigtigt at fejre livets store begivenheder med kage, herunder en kollegas besøg med en næsten nyfødt baby. Det kræver en kage der er så lille at man kan spise den med én hånd og så stor at man ikke føler sig snydt. Jeg valgte to slags muffins, lavet på den samme grunddej. Der bliver ca. 20 muffins.

Ingredienser
200 g blødt smør
200 g sukker
235 g æg (4 stk. M/L)
250 g mel
2 tsk. bagepulver

Tag smør og æg ud af køleskabet og tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft). Rør smør og sukker luftigt. Jeg bruger mit højt elskede Kitchen Aid røremaskine, men mindre kan gøre det. Tilsæt æggene lidt efter lidt, mens der stadig røres. Sigt mel og bagepulver og rør det i dejen som det sidste.

Fyld
125 g frosne hindbær
125 g grofthakket mørk chokolade
20 g suveræn kakao

Smørcreme
250 g flormelis
75 g smør
2 spsk. mælk
et par dråber blå pastafarve

Del dejen i to og vend de frosne hindbær i den ene halvdel. Rør kakao og chokolade i den anden. Det er vigtigt at bruge en kakao af ordentlig kvalitet. Jeg brugte en jeg har hjembragt fra Paris - igen, mindre kan gøre det. 

Fyld dejen i muffinsforme og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter for dem med chokolade og 20 min. for dem med hindbær. Husk at tjekke om de er færdige med en hæklenål eller lignende. De skal kunne stikkes i og komme ud uden dej på. 

Når kagerne er afkølede kan smørcremen røres sammen og kommes på sammen med sukkerkuglerne. Smørcremen bliver til ved at røre sigtet flormelis sammen med først smør og derefter mælk. Farven kommes i som det sidste og så er den klar til at blive brugt. Ingen kommentarer:

Send en kommentar