onsdag den 27. juni 2012

Brownie-cheesecake-hindbærskum


Ifølge min mand er dette den bedste kage jeg til dato har formået at frembringe. 

Jeg har opskriften fra en fantastisk kogebog der hedder the  hummingbird bakery. Jeg halverede opskriften sådan nogenlunde og lavede en smule om hist og her. 

Denne portion giver stykker nok til 6-8 personer.

Start med at forvarme ovnen til 170 grader (ikke varmluft).

Ingredienser til brownie
100 g mørk chokolade
100 g smør
125 g flormelis
1,5 æggehvider
2 æggeblommer
50 g mel



Hak chokoladen og smelt den over vandbad sammen med smørret. Tag skålen af varmen, mens flormelis, æggehvider og æggeblommer røres sammen. Chokoladeblandingen tilsættes herefter lidt efter lidt.

Sigt melet og kom det i dejen lidt af gangen, mens der røres. Hæld dejen i en firkantet form på ca. 20 x 20 cm beklædt med bagepapir. 

Ingredienser til cheesecakelag
200 g flødeost
125 g flormelis
½ stang vanilje
1 æg

Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem fra hinanden sammen med lidt flormelis på et spækbræt. Bland det med flødeost og flormelis til det er en ensartet masse.

Kom ægget i og rør til det er blandet ind i dejen. Smør massen ud oven på browniedejen. Brug en paletkniv eller noget i den dur.

Bag kagen i ca. 40 minutter. Den er færdig, når den på overfladen er fast i det. Den tager ikke rigtig farve. Sæt den på køl i nogle timer eller natten over.
Når kagen er afkølet er det tid til hindbærskum.

Ingredienser til hindbærskum
2 dl piskefløde
65 g flormelis
125 g friske hindbær

Friske hindbær til pynt

Start med at piske fløden så stift at den kan vendes på hovedet uden at falde ud, men stadig er blød. Skyl hindbærerne og brug en stavblender til at purere dem med (man kan også bare bruge en gaffel). 

Rør flormelis i og vend det i flødeskummet med en dejskraber. Kom det over kagen og sæt kagen på køl igen. Helst i nogle timer.

Til sidst pyntes kagen og skæres i firkanter. Det er også tilladt at skære den til trekanter, sekskanter, trapezer eller andre geometriske figurer.


Kagen er også god dagen efter, når hindbærfyldet rigtig har sat sig.

4 kommentarer:

  1. Den må jeg prøve.. den ser meget meget lækker ud!

    SvarSlet
  2. Det er den virkelig også. Det er en ret genial kombination af ting :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Er spændt på resultatet synes ostemassen synker lidt for meget ned i dejen

      Slet
    2. Ostemassen kan godt fordele sig i et ujævnt lag, men det er bestemt meningen at lagene ikke skal blandes.

      Slet