fredag den 15. juni 2012

Chokolade fondant (blødende chokoladekage)

Chokolade fondant er en af mine top tre yndlingsdesserter. Den smager fantastisk og er så simpel at lave, at det er en skam at lade være. Den kan spises med mange forskellige ting til, herunder is, flødeskum, sorbet, friske bær, karamel og krokant, men jeg kan faktisk bedst lide den helt alene. Så jeg får chokoladesmagen og intet andet.  
Ingredienser
200 g god mørk chokolade
(jeg brugte Valrhona Manjari 64 % cacao)
200 g saltet smør
160 g mel
160 g flormelis
1 tsk. bagepulver
4,5 pasteuriserede æggehvider
6 pasteuriserede æggeblommer
Smør til formene

Start med at smøre 6 ramekiner (jeg brugte Le Creuset) med et tyndt lag smør. Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad sammen med smørret. Tag skålen fra varmen. Sigt mel, flormelis og bagepulver sammen og sigt det derefter i chokolademassen, mens der røres rundt. Bland æggehviderne og æggeblommerne og tilsæt dem lidt efter lidt i chokolademassen. Hæld dejen i de 6 ramekiner. Brug en dejskraber til at få det hele med.

Bages ved 230 grader (ikke varmluft) i ca. 12-15 minutter. De skal være flydende inden i. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar