mandag den 18. juni 2012

Gulerodskage med flødeostcreme

Jeg har en søster, som har en læsegruppe, som godt kan lide kage og dem jeg har fået lov til at bage til. Hvor heldig kan man være? Mig altså, ikke dem. De skriver eksamensopgave og det er vel sjældent direkte rart. Heldigvis er der ikke noget som gulerodskage til at skærpe sanserne og holde hjernecellerne igang. 
Ingredienser
150 g brun farin
1 dl rapsolie
1 dl æg ( 2 stk.)
150 g mel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1 tsk. natron
2 tsk. kanel
200 g groftrevne økologiske gulerødder
50 g hakkede valnøddekerner
Start med at hakke valnøddekernerne og rive gulerødderne. Der skal være 200 g revne gulerødder (ikke brutto vægt). Bland farin og olie i en røreskål. Tilsæt æg og pisk det sammen til det er godt blandet - i hvert fald nogle minutter. 

Bland mel, bagepulver, salt, natron og kanel i en anden skål og hæld det derefter i røreskålen. Tilsæt til sidst de revne gulerødder og de hakkede valnøddekerner. 

Kom dejen i en eller flere forme. Jeg brugte fem 5x10 cm forme, men forestiller mig at man ligeså godt kan bruge en almindelig rugbrødsform. Bag kagerne i ovnen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 30 minutter. Bagetiden kan variere meget, men kagerne er færdige, når man kan stikke en hæklenål i og den kommer op uden dej på. Sæt kagen til afkøling.
Ingredienser til flødeostglasur
100 g flødeost - f.eks. Philadelphia, ikke light
75 g blødt smør
75 g flormelis
kornene af en halv vaniljestang

Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem ud i lidt flormelis. Bland dem med resten af ingredienserne i en røreskål og pisk det godt sammen. Fordel det på kagen.

Ingredienser til gulerødderne
en lille håndfuld fondant
grøn pastafarve
orange pastafarve

Start med at dele fondant i 1/3 og 2/3. Farv 1/3 grøn og 2/3 orange. Sæt det på køl i en halv time. Udrul den orange del og skær trekanter ud. Rul den grønne del i tynde strimler og skær dem i korte stykker, der sættes de orange trekanter. Læg dem på kagen.


Man kan også gange opskriften op et par gange - eller som i dette tilfælde 8 gange - og lave én stor kage. 



2 kommentarer:

  1. En skøn kage ser det ud til og heldigt at du fik lov til at lave den til dem ;) Jeg kan personligt også anbefale denne http://www.dessertunivers.dk/kage/gulerodskage/ som er rigtig god også :)

    SvarSlet