tirsdag den 12. juni 2012

Pindsvinet

For alle os der elsker chokolade er dette chokoladekagen over dem alle. Os der bliver s?? frygtelig skuffede, n??r kakaokager bliver solgt som chokoladekager og os som altid har et par kilo chokolade p?? lager til diverse chokoladeeksperimenter og almindelig snacking. Jeg var s?? heldig at f?? lov til at bage denne for en kollega, der skulle have tirsdagskage med, og der var kage nok til, hvad der virkede som, 15 veltilfredse kollegaer.

 Jeg har fundet opskriften p?? en af mine yndlingsblogs; www.foodfanatic.dk. Jeg har lavet en smule om hist og her, men det er i det store hele den samme. Normalt laver jeg en mindre portion i en 18 cm rund form, men denne kage er bagt i en 24 cm springform. Man kan finde ud af hvilke m??ngder af ingredienser man skal bruge, alt efter hvilken st??rrelse form man har p?? www.kagekonen.com 

Det her er egentlig en chocolate mud cake med mini skumfiduser, men siden min veninde meget passende d??bte den "pindsvinet" har den ikke heddet andet.
Ingredienser
220 g god m??rk chokolade
(jeg brugte Valrhona Manjari 64 % cacao)
220 sm??r
1,6 dl espresso
(jeg er s?? heldig at have en Nespresso maskine - ellers er instant eller st??rk kaffe fint)
480 g sukker
125 g selvh??vende mel
125 g mel
50 g god kakao
½ tsk. natron
4 ??g str. M/L
6 spsk. rapsolie
1,1 dl k??rnem??lk

Hvis man ikke lige har selvh??vende mel, kan det laves ved at blande  215 g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt. Det giver mere end man skal bruge i opskriften, men s?? har man jo til n??ste gang - for der bliver en n??ste gang.

T??nd ovnen p?? 160 grader (ikke varmluft).
Sm??r og chokolade smeltes i en gryde sammen med espresso. Imens sigtes det selvh??vende mel, mel, natron og kakao sammen og sukkeret r??res i med en grydeske.

Pisk ??g, olie og k??rnem??lk sammen og kom den smeltede chokoladeblanding i. R??r til sidst melblandingen i.

H??ld dejen i en 24 cm springform, foret med bagepapir. Kagen skal bages ca. 1½ time. Jeg tjekker altid efter 1 time for at se hvor langt kagen er fra at v??re f??rdig. Den er f??rdig, n??r man kan stikke en h??klen??l eller andet i den stil i og der ikke kommer dej med ud.

N??r kagen er afk??let laves ganache til at overtr??kke den med




Ingredienser
200 g god m??rk chokolade
70 g saltet sm??r
1 spsk. piskefl??de

Pynt
75 g mini skumfiduser

Smelt sm??r og chokolade i en sk??l over vandbad. Tag sk??len fra varmen og tils??t fl??den. Afk??les til den er blevet lidt tykkere og nemmere at arbejde med. Kom den p?? kagen og drys til sidst skumfiduserne p??.



2 kommentarer:

  1. Mia, Er blevet forelsket i dit Pindsvin!!!
    Mums den er god. Elsker alt det chokolade <3

    Knuz Ratna

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jeg virkelig glad for :-)

      Slet