tirsdag den 12. juni 2012

Pindsvinet

For alle os der elsker chokolade er dette chokoladekagen over dem alle. Os der bliver så frygtelig skuffede, når kakaokager bliver solgt som chokoladekager og os som altid har et par kilo chokolade på lager til diverse chokoladeeksperimenter og almindelig snacking. Jeg var så heldig at få lov til at bage denne for en kollega, der skulle have tirsdagskage med, og der var kage nok til, hvad der virkede som, 15 veltilfredse kollegaer.

 Jeg har fundet opskriften på en af mine yndlingsblogs; www.foodfanatic.dk. Jeg har lavet en smule om hist og her, men det er i det store hele den samme. Normalt laver jeg en mindre portion i en 18 cm rund form, men denne kage er bagt i en 24 cm springform. Man kan finde ud af hvilke mængder af ingredienser man skal bruge, alt efter hvilken størrelse form man har på www.kagekonen.com 

Det her er egentlig en chocolate mud cake med mini skumfiduser, men siden min veninde meget passende døbte den "pindsvinet" har den ikke heddet andet.
Ingredienser
220 g god mørk chokolade
(jeg brugte Valrhona Manjari 64 % cacao)
220 smør
1,6 dl espresso
(jeg er så heldig at have en Nespresso maskine - ellers er instant eller stærk kaffe fint)
480 g sukker
125 g selvhævende mel
125 g mel
50 g god kakao
½ tsk. natron
4 æg str. M/L
6 spsk. rapsolie
1,1 dl kærnemælk

Hvis man ikke lige har selvhævende mel, kan det laves ved at blande  215 g mel, 2½ tsk. bagepulver og 3/4 tsk. fint salt. Det giver mere end man skal bruge i opskriften, men så har man jo til næste gang - for der bliver en næste gang.

Tænd ovnen på 160 grader (ikke varmluft).
Smør og chokolade smeltes i en gryde sammen med espresso. Imens sigtes det selvhævende mel, mel, natron og kakao sammen og sukkeret røres i med en grydeske.

Pisk æg, olie og kærnemælk sammen og kom den smeltede chokoladeblanding i. Rør til sidst melblandingen i.

Hæld dejen i en 24 cm springform, foret med bagepapir. Kagen skal bages ca. 1½ time. Jeg tjekker altid efter 1 time for at se hvor langt kagen er fra at være færdig. Den er færdig, når man kan stikke en hæklenål eller andet i den stil i og der ikke kommer dej med ud.

Når kagen er afkølet laves ganache til at overtrække den med
Ingredienser
200 g god mørk chokolade
70 g saltet smør
1 spsk. piskefløde

Pynt
75 g mini skumfiduser

Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad. Tag skålen fra varmen og tilsæt fløden. Afkøles til den er blevet lidt tykkere og nemmere at arbejde med. Kom den på kagen og drys til sidst skumfiduserne på.2 kommentarer:

  1. Mia, Er blevet forelsket i dit Pindsvin!!!
    Mums den er god. Elsker alt det chokolade <3

    Knuz Ratna

    SvarSlet