lørdag den 7. juli 2012

Bananmuffins med buttercream frosting

Min seje svigerinde skal cykle til Paris næste uge. Hun skal medbringe en kage der skal være på frost til den skal spises, så tænkte at bananmuffins var en god idé. Jeg lavede en test sidste uge og det ser ud til at de er vældig velegnede til formålet. De fryses med frosting på og tøs op ved stuetemperatur.
Ingredienser
3 æg
170 g sukker
½ vaniljestang
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g smør
2 bananer
100 g chokolade

Bages ved 175 grader (ikke varmluft)

Start med at smelte smørret, mose bananerne og hakke chokoladen groft. Pisk derefter æg og sukker hvidt og luftigt. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i æggesnapsen skiftevis med det afkølede smør. Vend til sidst bananerne og chokoladen i.Fordel djen i 12-16 muffinsforme og bag dem i ca. 20 minutter. De er færdige, når man kan stikke en hæklenål i og der ikke hænger dej ved.


Buttercream frosting
100 g blødt smør
200 g flormelis
2 spsk. god kakao
50 g smeltet chokolade

Pisk smør, flormelis og kakao sammen. Tilsæt chokoladen lidt efter lidt mens der stadig piskes. Brug en kniv til at smøre den på eller brug en sprøjtepose og en tylle.

Bogstaverne er lavet af fondant og grøn pastafarve. De er skåret ud med en almindelig kniv på et spækbræt.

2 kommentarer:

  1. Jeg havde ikke nogen muffinforme, så det blev til en lækker kage i stedet! Det var en rigtig god opskrift! Synes tit banankager bliver så klæge, men det var den her slet ikke:-D Mums!!! Den holdt sig desuden frisk i et par dage.

    SvarSlet
  2. Det er jeg rigtig glad for ;-)

    SvarSlet