fredag den 6. juli 2012

Booster Bars aka energibarer

Har du brug for et naturligt energiboost f??r eller efter tr??ning er de her rigtig gode. Personligt synes jeg de er meget bedre end de kunstige man kan k??be i automaterne i tr??ningscentret. De der som smager lidt af savsmuld og vaniljeessens. Ikke at det kr??ver meget at komme over det niveau, men de her sl??r dem s?? bare med l??ngder.
De er derudover geniale snacks at have med i en minibeholder i tasken p?? rejsen, shoppingturen eller skovturen, simpelthen fordi de smager fantastisk. Jeg har opskriften fra programmet The River Cottage. Den kan varieres i en uendelighed bare basismassen forbliver den samme.

Ingredienser
Revet skal af 1 citron
Revet skal af 1 appelsin
125 g sm??r
150 g farin
125 g crunchy peanut butter
75 g honning
200 g finvalsede havregryn
150 g t??rret frugt (jeg brugte rosiner og traneb??r)
150 g fr?? og n??dder (jeg brugte solsikkekerner, hasseln??dder, valn??dder, h??rfr?? og sesamfr??)
Lidt flydende honning

Riv skallen af citronen og appelsinen fint. Kom den sammen med sm??r, farin, peanut butter og honning i en tykbundet gryde og lad det smelte ved lav varme. R??r i det ind imellem.

Tag gryden af varmen og h??ld massen over i en st??rre sk??l. Tils??t havregryn, frugt, fr?? og n??dder og r??r det hele godt sammen.

Kom bagepapir i et firkantet fad eller en firkantet form. Min var 20 x 22 cm.

Fordel massen i formen med en ske. Kom koldt vand p?? h??nderne og tryk massen flad og j??vn i formen.

Vandet vil forhindre h??nderne i at klistre til massen og er belejligt, da massen er ret varm.

H??ld lidt flydende honning p?? toppen og drys med sesamfr??.


Kom fadet i ovnen p?? midterste rille og bag i 30 minutter ved 160 grader (ikke varmluft) til den er let gylden.

Lad den store booster bar afk??le helt, f??r den sk??res i mindre booster bars. De kan holde sig 5-7 dage i en luft??t beholder eller fryses ned. Kom dem i sm?? beholdere eller i en stor, adskilt af bagepapir.

1 kommentar:

  1. Bonsai tree sources can easily outgrow their smaller baskets and quite often have to be cut annually. Within the first ten or possibly even longer a long time of any tree's life, it is suggested to try any annually origin pruning in springtime, just like the actual sources start off expanding. Commonly this can be any time sprouts are simply just beginning to swell.Tr??f??ldning

    SvarSlet