fredag den 6. juli 2012

Booster Bars aka energibarer

Har du brug for et naturligt energiboost før eller efter træning er de her rigtig gode. Personligt synes jeg de er meget bedre end de kunstige man kan købe i automaterne i træningscentret. De der som smager lidt af savsmuld og vaniljeessens. Ikke at det kræver meget at komme over det niveau, men de her slår dem så bare med længder.
De er derudover geniale snacks at have med i en minibeholder i tasken på rejsen, shoppingturen eller skovturen, simpelthen fordi de smager fantastisk. Jeg har opskriften fra programmet The River Cottage. Den kan varieres i en uendelighed bare basismassen forbliver den samme.

Ingredienser
Revet skal af 1 citron
Revet skal af 1 appelsin
125 g smør
150 g farin
125 g crunchy peanut butter
75 g honning
200 g finvalsede havregryn
150 g tørret frugt (jeg brugte rosiner og tranebær)
150 g frø og nødder (jeg brugte solsikkekerner, hasselnødder, valnødder, hørfrø og sesamfrø)
Lidt flydende honning

Riv skallen af citronen og appelsinen fint. Kom den sammen med smør, farin, peanut butter og honning i en tykbundet gryde og lad det smelte ved lav varme. Rør i det ind imellem.

Tag gryden af varmen og hæld massen over i en større skål. Tilsæt havregryn, frugt, frø og nødder og rør det hele godt sammen.

Kom bagepapir i et firkantet fad eller en firkantet form. Min var 20 x 22 cm.

Fordel massen i formen med en ske. Kom koldt vand på hænderne og tryk massen flad og jævn i formen.

Vandet vil forhindre hænderne i at klistre til massen og er belejligt, da massen er ret varm.

Hæld lidt flydende honning på toppen og drys med sesamfrø.


Kom fadet i ovnen på midterste rille og bag i 30 minutter ved 160 grader (ikke varmluft) til den er let gylden.

Lad den store booster bar afkøle helt, før den skæres i mindre booster bars. De kan holde sig 5-7 dage i en luftæt beholder eller fryses ned. Kom dem i små beholdere eller i en stor, adskilt af bagepapir.

1 kommentar:

  1. Bonsai tree sources can easily outgrow their smaller baskets and quite often have to be cut annually. Within the first ten or possibly even longer a long time of any tree's life, it is suggested to try any annually origin pruning in springtime, just like the actual sources start off expanding. Commonly this can be any time sprouts are simply just beginning to swell.Træfældning

    SvarSlet