mandag den 16. juli 2012

Cheesecake med mango og passionsfrugt

Blogger i ??jeblikket fra Tanzania, hvor jeg har f??et lov at l??ne et k??kken. Har benyttet lejligheden til at kreere en kage med to af de lokale frugter, som tilf??ldigvis er mine favoritfrugter. Denne opskrift giver en n??sten fifty fifty fordeling af bund og fyld. Hvis man vil have en "normal" m??ngde fyld, skal man fordoble denne del af opskriften.


Denne kage kr??ver ikke brug af ovn, s?? t??nker at det er en udem??rket renovering-af-k??kken-kage eller jeg er lige flyttet p?? kollegie-og-har-ikke-t??nkt-mig-at-anvende-f??llesk??kkenet-kage. Man skal dog v??re i besiddelse af en mikrob??lgeovn (ikke at forveksle med en mikroovn) eller en kogeplade. Man kan ikke f?? helt de samme ingredienser her som i Danmark, s?? istedet for en 24 % creme fraise m?? bruges en 18 %. Passionsfrugter koster n??rmest ingenting hernede og smager fantastisk. Man skal lige spotte at de er gule og ikke brune, ligsom mangoerne ogs?? kan v??re gule og ikke gr??nne. Begge dele smager fortr??ffeligt b??de som frugt i sig selv og som juice. 

Ingredienser
16 digestive kiks
75 g smeltet, afk??let sm??r
350 g fl??deost (jeg brugte Philadelphia - selvf??lgelig ikke light)
200 g creme fraise 24%
1 tsk. vaniljesukker
100 g sukker
1 moden mango


Knus kiksene ved at komme dem i en frysepose og t??ve dem med en k??kkenrulle. Alternativt forsigtigt mase k??kkenrullen henover posen. Bland dem med sm??rret og mas det med h??nderne ned i en springform p?? 24 cm, hvor der er kommet bagepapir i bunden. 

Pisk fl??deost, creme fraise, vaniljesukker og sukker sammen til en ensartet masse med en elpisker. Der var lidt v??ske i beholderne med Philadelphia, som jeg h??ldte fra f??r jeg blandede det med de ??vrige ingredienser. 

Skr??l mangoen med en skarp kniv og sk??r frugtk??det i sm?? terninger. Bland dem i massen og h??ld den over kiksebunden. S??t herefter kagen p?? k??l i nogle timer eller natten over. Jeg kom den f??rst p?? k??l og derefter i fryseren en times tid p?? grund af tidspres. Formoder at den ogs?? kan s??ttes i fryseren med det samme.


Ingredienser til sirup lavet p?? passionsfrugt
3 dl passionsfrugtk??d
3/4 dl vand
100 g sukker

Bland ingredienserne i en gryde og varm forsigtigt op. Kog det i ca. en halv time, alt efter hvor tyk en sirup der ??nskes. Tag gryden af varmen og h??ld siruppen igennem en si, for ikke at f?? kernerne med. S??t den p?? k??l og serv??r den sammen med kagen. 

Der bliver en god portion af denne opskrift. Mindre kan g??re det, but why do that? Siruppen bliver forholdsvis syrlig, hvilket passer godt til den (trods alt) lidt fyldige kage. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar