onsdag den 25. juli 2012

Chokoladekage uden mel

Jeg var i Gr??nneg??rds Teatret ig??r og ville gerne have en dessert med, som var nem at transportere - og spise.
Det viste sig at denne kage var ret optimal. Den bliver ret kl??g, n??rmest konfektagtigt, s?? man beh??ver ikke store m??ngder af den. Hvedemelet er skiftet ud med hasseln??ddemel.

Ingredienser
35 g god kakao
80 ml varmt vand
150 g m??rk chokolade
140 g saltet sm??r
125 g farin
150 g r??rsukker
125 g hasseln??dder
4 ??ggeblommer
4 ??ggehvider

T??rret morgenfrue til pynt
Creme fraise 18 % som tilbeh??r

T??nd ovnen p?? 200 grader (ikke varmluft). Kom bagepapir i en bradepande p?? 25 x 35 cm.

Blend/hak hasseln??dderne til mel. Jeg bruger en lille hakker der s??ttes til stavblenderen. Den er v??ldig effektiv og der kan lige v??re den m??ngde der skal bruges her.

R??r kakao og varmt vand sammen i en sk??l. Hak chokoladen groft og smelt den med sm??r i en sk??l over vandbad. R??r det sammen med kakaomassen og r??r farin, sukker, hasseln??ddemel og ??ggeblommer i.
Pisk ??ggehviderne helt stive og vend dem forsigtigt i chokolademassen over fire omgange.

H??ld dejen i bradepanden og bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter. L??g eventuelt noget stanioel over efter ca. 30 minutter, s?? den ikke bliver for m??rk.
Afk??l kagen i bradepanden p?? en rist, pynt med morgenfruer og server med creme fraise til.

S??dan ser kage ud, n??r den er pyntet med fl??deskum, bl??b??r og fryset??rrede bromb??r.

1 kommentar:

  1. Der er kun et problem med denne kage, der er aldrig nok af den :-) Heldigvis for mig er k??resten n??ddeallergiker, s?? der er i det mindste mere til mig.

    L??kker svampet inden i, lige som den skal v??re!

    SvarSlet