tirsdag den 17. juli 2012

Chokoladescones - de lette

Disse scones er hurtige at lave, da de ikke skal h??ve p?? noget tidspunkt og er forholdsvis kalorielette. De smager dejligt, men tror jeg senere skal tilf??je en mere fuldfed udgave af dem med en del mere sm??r.
Jeg har tilf??jet lidt mere chokolade i forhold til den oprindelige opskrift (ca. 50 %) og erstattet k??rnem??lk med yoghurt, da f??rstn??vnte ikke rigtigt eksisterer i Tanzania. 

Ingredienser til ca. 20 scones
500 g hvedemel
1 tsk. fint salt
1,5 spsk. bagepulver
125 g sm??r
3,5 dl yoghurt
1,5 spsk. sukker
150 g chokolade 

Bland mel, salt og bagepulver sammen i et dejfad. 

Tils??t sm??r og ??lt det ind i blandingen med fingrene til det krummer. 

Kom yoghurt og sukker i og ??lt indtil dejen er blevet j??vn. ??lt ikke for l??nge. 

Hak chokoladen i grove stykker og bland dem ind i dejen.


Det bliver en ret fugtig dej, s?? n??r der skal formes scones kan man med fordel bruge en spiseske. 

De l??gges p?? en bageplade med bagepapir og bages ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 20 minutter. 

De er f??rdige, n??r de har f??et en gylden farve og de lyder hule ved banken p?? bunden.

De smager bedst lune, men holder sig fint til n??ste dag.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar