tirsdag den 17. juli 2012

Chokoladescones - de lette

Disse scones er hurtige at lave, da de ikke skal hæve på noget tidspunkt og er forholdsvis kalorielette. De smager dejligt, men tror jeg senere skal tilføje en mere fuldfed udgave af dem med en del mere smør.
Jeg har tilføjet lidt mere chokolade i forhold til den oprindelige opskrift (ca. 50 %) og erstattet kærnemælk med yoghurt, da førstnævnte ikke rigtigt eksisterer i Tanzania. 

Ingredienser til ca. 20 scones
500 g hvedemel
1 tsk. fint salt
1,5 spsk. bagepulver
125 g smør
3,5 dl yoghurt
1,5 spsk. sukker
150 g chokolade 

Bland mel, salt og bagepulver sammen i et dejfad. 

Tilsæt smør og ælt det ind i blandingen med fingrene til det krummer. 

Kom yoghurt og sukker i og ælt indtil dejen er blevet jævn. Ælt ikke for længe. 

Hak chokoladen i grove stykker og bland dem ind i dejen.


Det bliver en ret fugtig dej, så når der skal formes scones kan man med fordel bruge en spiseske. 

De lægges på en bageplade med bagepapir og bages ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 20 minutter. 

De er færdige, når de har fået en gylden farve og de lyder hule ved banken på bunden.

De smager bedst lune, men holder sig fint til næste dag.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar