mandag den 30. juli 2012

Citronkage med birkes og flødeostglasur

Jeg var til Grøn koncert igår og skulle stå for de søde snacks. Jeg havde fået at vide, at der kom en som glædede sig til at smage mit bagværk, så havde bagt chokoladescones, makronmuffins og denne citronkage.
Ville gerne have en kage med, som tog sig lidt godt ud, hvilket denne bestemt gjorde - indtil jeg maste den ned i en køletaske. Smagte dog stadig dejligt. Desværre nåede hun aldrig frem til kagen. Der var simpelthen for stor en menneskemængde mellem hende og kagen.

Ingredienser
200 g smør
4 økologiske æg str. M/L
250 g sukker
275 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 dl friskpresset citronsaft (ca. 2-3 stk.)
fintrevet skal af 3 økologiske citroner
½ dl blå birkes

Kagen: Tag æggene ud af køleskabet. Smelt smør ved svag varme i en tykbundet gryde, tag af varmen og afkøl. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Bland mel og bagepulver i en anden skål og rør det i skiftevis med citronsaft og smør. Tilsæt til sidst citronskal og birkes.

Kom kagen i en bradepande på 25 x 35 cm og bag den på den midterste rille i ca. 25 minutter ved 175 grader (ikke varmluft). Afkøl kagen i formen.
Pynt
250 g mascapone
50 g flormelis
1 spsk. citronsaft
lyserød pastafarve
tørret blå kornblomst

Flødeostglasur: Bland mascapone, flormelis og citronsaft og pisk det sammen. Kom et par tandstikspidser farve i og pisk til det har farvet hele massen.

Kom flødeostglasuren på den afkølede kage og drys de tørrede blå kornblomster på.
Kan sagtens serveres i regnvejr til Grøn Koncert, men gør sig helt sikkert også godt på et kagebord i tørvejr med en kop varm the eller kaffe til.

2 kommentarer:

  1. Hvor er den flot! Smager den lige så godt, som den ser ud? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak! Dét gør den :-) Hvis man er en meget stor citronfan kan man skifte citronsaft ud med fintrevet citronskal i flødeostglasuren.

      Slet