søndag den 29. juli 2012

Jordbærkoldskål med crunch

Såfremt man synes det kunne være lækkert med lidt jordbærkoldskål i aften er dette en let og luftig en af slagsen. Den er uden tykmælk, da de blendede jordbær er nok til at give en cremet konsistens.
Jeg vil tro at der er nok til 4 personer. Jeg brugte den som dessert (en af to) til 6 personer og der var rigeligt. Den er også udemærket som morgenmad næste dag.

Ingredienser til koldskål
4 spsk. sukker
1 vaniljestang
4 pasteuriserede æggeblommer
1 l kærnemælk
300 g jordbær

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en skarp kniv. Tryk dem ud i lidt sukker med kniven og bland dem derefter med resten af sukkeret og æggeblommerne. Pisk massen til den bliver let og luftig.

Blend jordbærene med en stavblender og rør dem i sammen med kærnemælken. Sæt koldskålen på køl indtil den skal serveres.
Ingredienser til crunch
75 g finvalsede havregryn
75 g blandede nødder (jeg brugte hasselnødder, mandler og valnødder)
3/4 dl flydende honning

Hak nødderne groft og bland dem med havregryn. Rist det på en varm pande i et par minutter. Hæld honningen over og bland det godt sammen. Hæld massen over på en bageplade med bagepapir og kom det i ovnen ved 150 grader (ikke varmluft) i ca. 20 minutter. Pas på det ikke bliver for mørkt. Afkøl og hak det det i grove stykker.

Pynt og tilbehør
Frysetørret og friske jordbær

Frysetørret jordbær kan købes forskellige steder på nettet og i en butik i Torvehallerne, der i øvrigt har mange andre dejlige ting. F.eks. Frysetørret hindbær, solbær og brombær samt nødder i mange forskellige afskygninger herunder usaltede pistacienødder. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar