fredag den 27. juli 2012

Lemon meringue cupcakes

Super l??kre sommercupcakes med citron, citron og marengs.
Jeg har l??nge haft et ambivalent forhold til Agnes Cupcakes. P?? den ene side elsker jeg deres lemon meringue cupcakes, p?? den anden side er jeg stor modstander af deres arbejdsmilj??politik eller mangel p?? samme. Nu har jeg l??st problemet ved at bage dem selv. Forholdene kan selvf??lgelig v??re ??ndret nu, men det er nu stadig rart at have denne opskrift.

Ingredienser til cupcakes (12 stk.)
125 g bl??dt sm??r
150 g sukker
3 tsk. fintrevet citronskal (ca. 2 ??kologiske citroner)
2 ??g str. m/l
180 g mel
1 tsk. bagepulver
3/4 dl letm??lk

Ingredienser til lemon curd
4 ??ggeblommer
75 g sukker
3/4 dl friskpresset citronsaft (ca. 1 citron)
35 g sm??r

Ingredienser til marengstoppen
4 ??ggehvider
220 g sukker


Start med at tage ??g, sm??r og m??lk ud af k??leskabet, s?? det f??r stuetemperatur.

Lemon curd: Du skal bruge en lille gryde med kogende vand og en sk??l der kan t??le at st?? p?? den (vandbad). Kom alle ingredienserne i sk??len. Pisk indtil massen tykner lidt (ca. 20 minutter). Tag sk??len af varmen og kom film over som slutter til helt nede ved massen. S??t den i k??leskabet til den er k??let helt ned.

Note: Det kan varmt anbefales at h??re Hilltop Hoods med The Nosebleed Section, mens man pisker.

Cupcakes: Pisk sm??r og sukker sammen til det er let og luftigt. Tils??t ??ggene et ad gangen og derefter citronskal. Sigt mel og bagepulver sammen og r??r det i dejen skiftevis med m??lk. Kom dejen i muffinsforme og bag dem ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 20 minutter. Lad dem afk??le p?? en rist.

Note: Jeg har en muffinsplade i metal, hvor jeg kommer papirmuffinsforme i. S?? holder de formen og bliver ens.

Marengs: Kom ??ggehvider og sukker i en sk??l og pisk det sammen indtil man har en tyk og glat masse.

Samling af kagerne: Sk??r et ca. 2 cm. dybt hul i kagerne og kom lemon curd i. Kom marengsmassen i en spr??jtepose med en rund tylle og spr??jt den over kagerne. S??t dem p?? en bageplade og brun dem ved 220 grader (ikke varmluft) i ca. 5 minutter p?? ??verste rille.

Note: er man ikke s?? meget til marengs kan man halvere massen. Der bliver stadig meget.



1 kommentar:

  1. De her kager er bare l??kre. Bl??de og dejlige og med en flydende kerne. Fik dem som en ekstra f??dselsdagskage med lys i og det var bare dejligt.

    SvarSlet