onsdag den 1. august 2012

Hindbærsnitter - med frysetørret hindbær

Min svoger er vild med hindbærsnitter, så det skulle han have da han kom på besøg. Han virkede vældig tilfreds, men fik dog ikke spist så mange som min søsters kæreste. Ham skylder jeg forresten en gulerodskage, men det er en anden historie.

Hindbærsnitter
250 g blødt smør
250 g sukker
500 g hvedemel
3 æg str. M/L

Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft)

Rør smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt melet lidt efter lidt. Pisk æggene let sammen og saml dejen med dem lidt efter lidt. Kom film over og lad den hvile i køleskabet i en halv times tid.

Tag dejen ud og rul den ud på et meldrysset bord. Eventuelt over flere omgange. Når dejen er 2-3 mm tyk bruges noget rundt (jeg brugte en stålring på 7,5 cm i diameter) som udstikker. Jeg fik 16 cirkler - 8 hindbærsnitter.

Kom cirklerne over på en bageplade med bagepapir og bag dem på midterste rille i ca. 15 minutter. Afkøl dem på bagepapiret på en bagerist.
Marmelade
110 g hindbær - gerne frost
50 g sukker
1 spsk. vand
½ vaniljestang

Kom hindbær, sukker, vand og den halve vaniljestang i en lille gryde. Bring det i kog og lad det simre i ca. et kvarter. Hæld det i en skål og lad det afkøle helt.

Kom marmelade på en afkølet mørdejscirkel er det vel og læg en anden over. Fortsæt på denne måde til du løber tør for cirkler.

Pynt
flormelis
lidt kogt vand
frysetørret hindbær

Rør flormelis og vand sammen til det har en sej og flydende konsistens. Kom det øverst på hindbærsnitterne med en teske og drys de frysetørrede hindbær på med det samme.

3 kommentarer:

 1. Hindbærsnitter er verdens bedste kage, og så er der ikke mere at sige om det.

  Jeg glæder mig til at få kæresten til at bage dem her til mig inden alt for længe, jeg er dog ikke sikker på hvad jeg synes om at de er runde ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det står en frit for at lave dem på den helt traditionelle måde - det tror jeg godt opskriften duer til :-) Man kan endda smide lidt krymmel ind i kampen nu man er igang med en retroudgave :-)

   Slet
 2. Delicios! De smagte virkelig godt søs!

  SvarSlet