onsdag den 8. august 2012

Pistaciekage med buttercream icing


Jeg har fundet et fantastisk sted! Faktisk to i en. Jeg kan ikke huske hvad nogen af dem hedder, men de ligger i Torvehallerne, i den hal tættest på Nørreport station. Det ene sted kan man blandt andet købe krydderier og fine tørrede blomster. Det andet sted kan man købe alle mulige nødder, herunder usaltede pistacienødder, som jeg har haft ret svært ved at finde. De sælger også frysetørrede bær, blandt andet brombær, som er brugt på denne kage.

Jeg blev så begejstret over at have fundet pistaciekerner, at til jeg tilbød at bage denne pistaciekage til en maddag - der blev holdt hos nogle andre.
Pistaciekage
185 g smør
3 æg str. M/L
105 g pistaciekerner
165 g sukker
225 g mel
1 tsk. bagepulver
95 g yoghurt

Buttercream icing
125 g usaltet smør
240 g flormelis

Pynt
Frysetørrede brombær

Tag smør, æg og yoghurt ud af køleskabet, så det kan få stuetemperatur.

Hak pistaciekernerne meget fint (jeg anvender en mini hakker).

Pisk smør og sukker sammen til det er luftigt. Tilsæt æggene et af gangen.

Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i dejen skiftevis mes nødder og yoghurt.

Kom dejen i en springform på ca. 26 cm, foret med bagepapir, og bag kagen ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 30 min. Den er færdig, når man kan stikke en hæklepind i og ikke få andet ud end netop denne.

Lav buttercream icing ved at piske det bløde smør og flormelis sammen. 

Smør det på kagen og drys de frysetørrede henover.

Det er jeg selvfølgelig ude af stand til, så disse er lagt på enkeltvis. Fuldstændig unødvendigt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar