onsdag den 22. august 2012

Regnvejrspandekager med rabarberkompot

Da jeg vågnede i morges styrtede det ned. Det klarede godt nok op i løbet af dagen, men synes stadig at det retfærdiggjorde regnvejrspandekager.

Regnvejr er noget af det mest hyggelige - specielt hvis man sidder indenfor og kigge ud på det, mens man spiser pandekager. Denne opskrift er nem, hurtig og hverdagsagtig. Man kan spise dem alene, med sukker, citron, marmelade, chokoladesauce, flødeskum, ristede nødder, is, friske bær osv. osv. Idag lavede jeg en rarbarberkompot. De syrlige rarbarber er rigtig gode sammen med pandekagerne.

Pandekager (ca. 10 stk.)
150 g mel
½ tsk. kardemomme
½ vaniljestang
1 spsk. sukker
3 dl mælk
(jeg brugte laktosefri mælk, men ellers ville jeg have brugt en helt almindelig skummetmælk)
2 æg
 
Lidt rapsolie til stegning
 
Rabarberkompot
100 g (frosne) rarbarber
1 spsk. sukker
 
Lidt flormelis til pynt

 
Pandekager: Kom mel i en skål sammen med kardemomme. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en skarp kniv. Mas dem sammen med sukkeret og kom det i melet. Pisk mælken og æggene i. Normalt laver jeg pandekager på slum. Det er første gang jeg har målt ingredienserne i godt og vel 20 år. Laver man pandekagerne på slum tilsætter man først lidt mælk, til man har en tyk dej. Derefter æg og til sidst mere mælk, indtil dejen har en konsistens som fløde.
 
Pandekagerne steges på en meget varm pande. De kan sagtens steges med det samme, men dejen kan også kommes i køleskabet et par timer eller til dagen efter, det bliver den kun bedre af. Står den længe i køleskabet skal den lige røres op og evt. suppleres med lidt mere mælk.

Rarbarberkonpot: Skær rarbarberne i 1-2 cm store stykker og kom dem sammen med sukker i en gryde. Kog det sammen til det har den konsistens du ønsker. Jeg kan godt lide der stadig er lidt frugtstykker i, hvilket tager små 10 minutters tid. Normalt ville jeg komme en halv vaniljestang ved, men glemte det denne her gang.

Servér pandekagerne med kompot i og sigtet flormelis over.

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker elsker ELSKER pandekager! Endnu højere end Rasmus Klump gør, og det siger vist ikke så lidt. Det var rigtig hyggeligt at møde dig - skøn blog du har her :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Så har du meget at glæde dig til - har tænkt mig at lægge mange pandekageopskrifter på bloggen :-) I lige måde og tusind tak. Jeg skal vist snart have prøvet din spanske omelet - det minder mig om min ferie i Tanzania :-)

      Slet