onsdag den 22. august 2012

Regnvejrspandekager med rabarberkompot

Da jeg v??gnede i morges styrtede det ned. Det klarede godt nok op i l??bet af dagen, men synes stadig at det retf??rdiggjorde regnvejrspandekager.

Regnvejr er noget af det mest hyggelige - specielt hvis man sidder indenfor og kigge ud p?? det, mens man spiser pandekager. Denne opskrift er nem, hurtig og hverdagsagtig. Man kan spise dem alene, med sukker, citron, marmelade, chokoladesauce, fl??deskum, ristede n??dder, is, friske b??r osv. osv. Idag lavede jeg en rarbarberkompot. De syrlige rarbarber er rigtig gode sammen med pandekagerne.

Pandekager (ca. 10 stk.)
150 g mel
½ tsk. kardemomme
½ vaniljestang
1 spsk. sukker
3 dl m??lk
(jeg brugte laktosefri m??lk, men ellers ville jeg have brugt en helt almindelig skummetm??lk)
2 ??g
 
Lidt rapsolie til stegning
 
Rabarberkompot
100 g (frosne) rarbarber
1 spsk. sukker
 
Lidt flormelis til pynt

 
Pandekager: Kom mel i en sk??l sammen med kardemomme. Fl??k vaniljestangen og skrab kornene ud med en skarp kniv. Mas dem sammen med sukkeret og kom det i melet. Pisk m??lken og ??ggene i. Normalt laver jeg pandekager p?? slum. Det er f??rste gang jeg har m??lt ingredienserne i godt og vel 20 ??r. Laver man pandekagerne p?? slum tils??tter man f??rst lidt m??lk, til man har en tyk dej. Derefter ??g og til sidst mere m??lk, indtil dejen har en konsistens som fl??de.
 
Pandekagerne steges p?? en meget varm pande. De kan sagtens steges med det samme, men dejen kan ogs?? kommes i k??leskabet et par timer eller til dagen efter, det bliver den kun bedre af. St??r den l??nge i k??leskabet skal den lige r??res op og evt. suppleres med lidt mere m??lk.

Rarbarberkonpot: Sk??r rarbarberne i 1-2 cm store stykker og kom dem sammen med sukker i en gryde. Kog det sammen til det har den konsistens du ??nsker. Jeg kan godt lide der stadig er lidt frugtstykker i, hvilket tager sm?? 10 minutters tid. Normalt ville jeg komme en halv vaniljestang ved, men glemte det denne her gang.

Serv??r pandekagerne med kompot i og sigtet flormelis over.

2 kommentarer:

  1. Jeg elsker elsker ELSKER pandekager! Endnu h??jere end Rasmus Klump g??r, og det siger vist ikke s?? lidt. Det var rigtig hyggeligt at m??de dig - sk??n blog du har her :)

    SvarSlet
    Svar
    1. S?? har du meget at gl??de dig til - har t??nkt mig at l??gge mange pandekageopskrifter p?? bloggen :-) I lige m??de og tusind tak. Jeg skal vist snart have pr??vet din spanske omelet - det minder mig om min ferie i Tanzania :-)

      Slet