torsdag den 30. august 2012

Rugbrødsdrys til morgenmaden

Copenhagen cooking er i fuld gang. Har allerede været til kagefestival og på Tour de Tapas. To særdeles udemærkede arrangementer! Det er uden tvivl det bedste ved sommeren i København.
Forrige år var jeg med til et arrangement ude foran Øksnehallen. Kan ikke helt huske hvad temaet var - måske noget med økologi eller nordisk mad. Tror måske det var din baghave der stod bag, så at sige. Det var i hvert fald forholdsvis tidligt en lørdag morgen. Det var ikke specielt varmt, men solen skinnede og de havde dækket op udenfor med hvide duge, fem-armede lysestager og fint porcelæn. Der blev serveret brunch hvor man blandt andet kunne få yoghurt med en fantastisk ristet rugbrødsting noget ovenpå. Det er denne jeg har prøvet at lave her. Den smagte fantastisk og det gør denne her også.


Ingredienser
225 g rugbrød - gerne med kerne og gerne halv-/heltørt
110 g nødder - valnødder/ mandler/ hasselnødder
3 spsk. muscovado sukker
Skør rugbrødet i stykker af ca. 1x1 cm og blend det til drys. Rør sukkeret i. Hak nødderne groft og bland det med rugbrødsblandingen. Bred det hele ud en bageplade med bagepapir på i et jævnt lag og rist blandingen i ovnen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 15 minutter.
Afkøl og hæld det i en lufttæt beholder.

Det er egentlig sødt nok til at spise alene på yoghurt, men jeg kommer altid god hakket chokolade over.

1 kommentar: