lørdag den 4. august 2012

Små mazarintærter med frugt på øverste etage

Min gode kollega og mentor, Michael, havde 40 års jubilæum forleden. Han sagde dagen før, at han ville "gå ned og købe noget kage" så jeg tilbød at bage noget istedet. Ikke at købekage nødvendigvis er dårligt, men helt ærligt - 40 år - så fortjener man vist noget hjemmebag.
Jeg sendte ham en mail med spørgsmål til hvilke ingredienser han kunne lide og han svarede ved at rate dem med stjerner. Resultatet blev, at hindbær og flødeskum var i høj kurs, stærkt efterfulgt af blåbær og vist nok også marcipan - der var en ulv ved den, men tilsyneladende med thumbs up.

Disse mazarintærter er rigtig gode og har fungeret som reservekager i flere tilfælde hvor den oprindelige kage ikke lige blev helt som jeg havde forventet/ håbet/ set for mig. De er fra Markus Grigos "Hjemmebag", en bog der indeholder rigtig mange andre gode sager.

Ingredienser til 8-10 små tærter
100 g marcipan
100 g rørsukker
100 g blødt smør
1 dl æg (ca. to æg str. M)
25 g mel
20 g mandler

Smør og mel til tærteformene

2,5 dl piskefløde
Bær, f.eks. jordbær, hindbær, blåbær og ribs

Start med at smøre formene så de er klar. Mine forme er slip let, men jeg smører dem alligevel med blødt smør og drysser mel over. Husk at banke det overskydende mel af.

Rist mandlerne et par minutter på en varm pande og hak dem derefter ret fint. Rør marcipan og sukker sammen med en grydeske eller brug hænderne - sidstnævnte er nemmest. Tilsæt smør lidt efter lidt. Pisk æggene sammen med en gaffel og kom dem i lidt efter lidt, mens du stadig rører rundt/ ælter. Tilsæt til sidst mel og mandler.

Kom dejen i formene og fyld dem 3/4 op. Bag dem i ca. 15-20 minutter (det kan variere ret meget) ved 175 grader (ikke varmluft). De er færdige, når de er let gyldne og ikke giver efter når man trykker på dem. Afkøl kagerne på hovedet på en bageplade med bagepapir, så de bliver lige på toppen. Jeg har skullet transportere dem jeg har lavet og de slipper formen fint selvom man først tager den af dagen efter. Ellers tages de af, når kagerne er afkølede.


Pisk fløden stiv, kom den i en sprøjtepose med en rund- eller stjernetylle og sprøjt den ud på kagerne.


Pynt med forskellige bær efter smag og behag.

4 kommentarer:

 1. Sounds delish! Hvis nu man skal undgå gluten, kan man så erstatte melet med noget andet, tror du? /chves

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg ved det ikke, men tror det godt, når det er sådan en lille mængde mel. Umiddelbart ville jeg nok erstatte melet med mandler (eller hasselnødder) og så lave mandelmel af de 45 g ristede mandler. Alternativt hakke dem rigtig fint.

   Slet
 2. Mums de er gode. Jeg har pco så jeg erstattede hvedemelet med rugmel, marcipan med sukkerfri marcipan og sukker med 13g ca. perfect fit. De blev rigtig gode

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at vide det er afprøvet! Jeg synes det kan være en ret stor udfordring at bage pco venligt.

   Slet