mandag den 24. september 2012

En lille bid kaffe og kakao

Disse mini muffins er domineret af en st??rk kaffe smag i samspil med en mere diskret kakaosmag. P?? toppen er der en kakao buttercream og en mini skumfidus. Alt det mini bliver faktisk til en ret god mundfuld kage.


Jeg bagte dem til min kollegas 40 ??rs jubil??um. Han kan ikke lide chookolade, s?? der er kun brugt kakao i dem. Tror dog ikke han n??dvendigvis skelner mellem chokolade og kakao p?? samme m??de som jeg. Derfor var det ogs?? kun en till??gsmuffin til de tre rigtige. Jeg fandt ud af, at jeg har ret sv??rt ved at levere flere kager, hvor chokolade ikke m?? indg??.
Ingredienser til ca. 40 stk.
125 g bl??dt saltet sm??r
200 g sukker
2,5 ??g str. M/L
0,5 dl m??lk
0,5 dl kogende vand
1 spsk. instant coffee
20 g kakao
200 g mel
1 tsk. bagepulver

Mini muffins: R??r sm??r og sukker sammen i en r??remaskine eller med en elpisker. Tils??t ??ggene af 3 omgange og r??r mens der stadig r??res. Bland m??lk, vand og instant coffee og r??r det i. Bland mel, bagpulver og kakao. Si det og vend det i dejen.

Fyld dejen i sm?? forme, ca. 3/4 op og bag dem ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 15 min.


Topping: Jeg kan ikke huske de pr??cise m??l jeg brugte, men buttercream laves af bl??dt sm??r, flormelis, en smule m??lk og kakao der piskes sammen.


Jeg bliver til stadighed positivt overrasket, n??r der er nogen der rent faktisk bruger min blog. Katrine p?? 13 ??r har ikke alene brugt denne opskrift, men lavet lidt om og fundet p?? en helt ny topping. Resultatet blev ikke alene rigitg flot, men indbragte hende ogs?? prisen for bedst smagende kage i en kagekonkurrence til fordel for B??rnefonden. Jeg kan godt afsl??re at det ikke var det jeg lavede da jeg var 13 ??r. Her er vist tale om et seri??st talent.


Hun erstattede kaffen med skal af lime og pyntede foruden topping med b??rn og bogstaver lavet i hvid chokolade. 

Katrines topping (cirkam??l)
100 g Philidelphia sm??reost
100 g sm??r
275 g flormelis
15 g Valrohna cacao
lidt vanilie
saft af en halv lime

Ingen kommentarer:

Send en kommentar