mandag den 24. september 2012

En lille bid kaffe og kakao

Disse mini muffins er domineret af en stærk kaffe smag i samspil med en mere diskret kakaosmag. På toppen er der en kakao buttercream og en mini skumfidus. Alt det mini bliver faktisk til en ret god mundfuld kage.


Jeg bagte dem til min kollegas 40 års jubilæum. Han kan ikke lide chookolade, så der er kun brugt kakao i dem. Tror dog ikke han nødvendigvis skelner mellem chokolade og kakao på samme måde som jeg. Derfor var det også kun en tillægsmuffin til de tre rigtige. Jeg fandt ud af, at jeg har ret svært ved at levere flere kager, hvor chokolade ikke må indgå.
Ingredienser til ca. 40 stk.
125 g blødt saltet smør
200 g sukker
2,5 æg str. M/L
0,5 dl mælk
0,5 dl kogende vand
1 spsk. instant coffee
20 g kakao
200 g mel
1 tsk. bagepulver

Mini muffins: Rør smør og sukker sammen i en røremaskine eller med en elpisker. Tilsæt æggene af 3 omgange og rør mens der stadig røres. Bland mælk, vand og instant coffee og rør det i. Bland mel, bagpulver og kakao. Si det og vend det i dejen.

Fyld dejen i små forme, ca. 3/4 op og bag dem ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 15 min.


Topping: Jeg kan ikke huske de præcise mål jeg brugte, men buttercream laves af blødt smør, flormelis, en smule mælk og kakao der piskes sammen.


Jeg bliver til stadighed positivt overrasket, når der er nogen der rent faktisk bruger min blog. Katrine på 13 år har ikke alene brugt denne opskrift, men lavet lidt om og fundet på en helt ny topping. Resultatet blev ikke alene rigitg flot, men indbragte hende også prisen for bedst smagende kage i en kagekonkurrence til fordel for Børnefonden. Jeg kan godt afsløre at det ikke var det jeg lavede da jeg var 13 år. Her er vist tale om et seriøst talent.


Hun erstattede kaffen med skal af lime og pyntede foruden topping med børn og bogstaver lavet i hvid chokolade. 

Katrines topping (cirkamål)
100 g Philidelphia smøreost
100 g smør
275 g flormelis
15 g Valrohna cacao
lidt vanilie
saft af en halv lime

Ingen kommentarer:

Send en kommentar