onsdag den 17. oktober 2012

Chokolademousse med krokant og hindbær

Denne chokolademousse er god tung og fyldt med lækker chokolade, så den går rigtig godt i spænd med nogle friske hindbær og pistaciekrokant med revet appelsinskal i.
Jeg havde fået lov til at lave dessert til en af mine venners 30 års fødselsdag og det var med stor glæde at jeg kastede mig over projektet. Hele ugen op til (og et par før den) gik med at prøvebage, købe ind og lave tidsplaner. Det blev til en lille kagebuffet med disse små mundfulde chokolademousse, chokolade-kaffe kugler, æble-crumble-minimuffins, mini lemon meringue muffins og en ret så stor gulerodslagkage med 30 lys i.

Chokolademousse til 60 snapseglas
200 g god chokolade 60-70 %
8 pasteuriseredeæggeblommer 
70 g sukker
5 dl piskefløde

Pynt
65 g sukker
40 g usaltede pistacienødder
Revet skal af en økologisk appelsin
60 friske hindbær

Chokolademousse: Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Sørg for at skålen ikke rører vandet på noget tidspunkt. Pisk æggeblommerne med sukkeret til det er lyst og luftigt, det tager lidt tid, så det er en fordel at gøre i en røremaskine. Pisk fløden til blødt skum. Det skal kun lige kunne vendes på hovedet uden at falde ned. Hæld chokoladen i æggesnapsen og vend derefter flødeskummet forsigtigt, men hurtigt i. Massen skal blandes godt sammen, så der ikke kommer hvide striber fra fløden i. Sæt den på køl natten over. Næste dag kommes chokolademoussen ned i en sprøjtepose med en dejskraber og sprøjtes ud i snapseglassene. De skal være ca. halvt fyldte. 
Pynt: Smelt sukkeret på en varm keramisk eller slip let pande. Når det er smeltet hældes pistacienødderne og appelsinskallen i. Så snart det er rørt sammen hældes massen ud på et stykke bagepapir og køler af. Jeg havde købt nogle meget flotte pistacienødder i Torvehallerne. Det gør jeg meget gerne igen. Sælgeren var simpelthen så entusiastisk og hjælpsom. Jeg kom det i køleskabet til næste dag. Et par timer før servering hakkes krokanten og kommes i snapseglassene. Til sidst toppes af med et hindbær i hver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar