s??ndag den 11. november 2012

Chokolade-kaffe petits fours

Dette er chokoladekage, overtrukket med chokolade og tilsat lidt kaffe. Man kan variere den med diverse smagsvarianter, f.eks. appelsinskal, ristede n??dder, lik??r osv. Disse er helt simple og rene i smagen.

 
Ingredienser til ca. to fyldte fade
150 g bl??dt ??kologisk sm??r
200 g sukker
1 tsk. ??nstant kaffe
3 ??kologiske ??g
200 g ??kologisk mel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. rigtig god kakao
1 dl letm??lk
lidt mere bl??dt ??kologisk sm??r
lidt flormelis
 
Pynt
ca. 200 g bl?? candy melts
sukker drys af en art

Kagen: Kom sm??r, sukker og kaffe i en r??remaskine og pisk det godt sammen til det er luftigt. Pisk derefter ??ggene i et efter et. Bland i en anden sk??l mel, bagepulver og kakao og vend det i skiftevis med m??lken.

Kom dejen i en springform bekl??dt med bagepapir og bag den midt i en forvarmet ovn ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 40 minutter. Kagen er f??rdig, n??r man kan stikke en h??klepind i uden at f?? dej med op.

S??t kagen p?? en bagerist og afk??l den.

N??r den er afk??let deles den i mindre stykker og kommes i en r??remaskine. R??r med den flade spatel til kagen er smuldret og man har en ensartet masse. Tils??t lidt sm??r og flormelis og r??r til kagen igen h??nger sammen, men nu i en mere smooth form. Den skal have samme konsistens som romkugledej. Form derefter sm?? kugler, l??g dem p?? et sp??kbr??t og kom dem i k??leskabet i mindst en time.

Pynt: Smelt den bl?? chokolade (som jeg formoder er hvid chokolade med farve) over vandbad. Overtr??k chokoladekagekuglerne med den smeltede chokolade, s??t dem i sm?? papirsforme og drys f.eks. s??lvkrymmel over. Jeg brugte en ske og en gaffel, men er sikker p?? der m?? findes en mere effektiv m??de.

S??t dem p?? k??l, til chokoladen er fast.


De blev til som en del af en kagebuffet og var ret popul??re. Jeg skal ikke kunne sige om det er den praktiske form, den bl?? farce, det gode indhold eller det flotte krymmel der gjorde det, men de blev i hvert fald spist.


Jeg har ikke f??r brugt candy melts og tvivler p?? det bliver jeg noget vil benytte mig af ofte. Jeg synes den var ret besv??rlig at arbejde med og s?? er jeg bare ikke s?? begejstret for hvid chokolade. Det er muligvis bare er et sp??rgsm??l om ??velse. I s?? fald n??r jeg m??ske at blive glad for det, f??r mit lager af bl?? og gr??n chokolade l??ber op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar