søndag den 11. november 2012

Chokolade-kaffe petits fours

Dette er chokoladekage, overtrukket med chokolade og tilsat lidt kaffe. Man kan variere den med diverse smagsvarianter, f.eks. appelsinskal, ristede nødder, likør osv. Disse er helt simple og rene i smagen.

 
Ingredienser til ca. to fyldte fade
150 g blødt økologisk smør
200 g sukker
1 tsk. ínstant kaffe
3 økologiske æg
200 g økologisk mel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. rigtig god kakao
1 dl letmælk
lidt mere blødt økologisk smør
lidt flormelis
 
Pynt
ca. 200 g blå candy melts
sukker drys af en art

Kagen: Kom smør, sukker og kaffe i en røremaskine og pisk det godt sammen til det er luftigt. Pisk derefter æggene i et efter et. Bland i en anden skål mel, bagepulver og kakao og vend det i skiftevis med mælken.

Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir og bag den midt i en forvarmet ovn ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 40 minutter. Kagen er færdig, når man kan stikke en hæklepind i uden at få dej med op.

Sæt kagen på en bagerist og afkøl den.

Når den er afkølet deles den i mindre stykker og kommes i en røremaskine. Rør med den flade spatel til kagen er smuldret og man har en ensartet masse. Tilsæt lidt smør og flormelis og rør til kagen igen hænger sammen, men nu i en mere smooth form. Den skal have samme konsistens som romkugledej. Form derefter små kugler, læg dem på et spækbræt og kom dem i køleskabet i mindst en time.

Pynt: Smelt den blå chokolade (som jeg formoder er hvid chokolade med farve) over vandbad. Overtræk chokoladekagekuglerne med den smeltede chokolade, sæt dem i små papirsforme og drys f.eks. sølvkrymmel over. Jeg brugte en ske og en gaffel, men er sikker på der må findes en mere effektiv måde.

Sæt dem på køl, til chokoladen er fast.


De blev til som en del af en kagebuffet og var ret populære. Jeg skal ikke kunne sige om det er den praktiske form, den blå farce, det gode indhold eller det flotte krymmel der gjorde det, men de blev i hvert fald spist.


Jeg har ikke før brugt candy melts og tvivler på det bliver jeg noget vil benytte mig af ofte. Jeg synes den var ret besværlig at arbejde med og så er jeg bare ikke så begejstret for hvid chokolade. Det er muligvis bare er et spørgsmål om øvelse. I så fald når jeg måske at blive glad for det, før mit lager af blå og grøn chokolade løber op.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar