søndag den 18. november 2012

Halvåbne æblepakker

Sprøde udenpå, bløde inden, søde og syrlige pakker. De er ret hyggelige til sådan en efterårseftermiddag.
Jeg har fået endnu flere æbler fra en kollega. Denne gang nogle flotte røde af slagsen som jeg indtil videre har lavet æbletrifli og æblegrød af. Idag skulle der så ske noget nyt. Det blev til de her æblepakker. Jeg har været oppe at slås med ret mange mørdeje gennem tiden, så besluttede mig for at prøve at lave en selv. Det gik ret godt. Den er nem at arbejde med og smager præcis som jeg godt kunne tænke mig.
Ingredienser til ca. 10 pakker
360 g økologisk hvedemel
40 g økologisk grahamsmel
150 g flormelis
1 god tsk. revet skal af en økologisk citron
175 g koldt økologisk smør
1 økologisk æg
1 økologisk æggeblomme
2 spsk. koldt vand
 
500 g æbler (vægt uden skræl og skrog)
60 g farin
60 g god marcipan
1/4 tsk. stødt nellike
1/2 tsk. kanel
3 spsk. rosiner
 
30 g nødder (fx hasselnødder og mandler)
1 æg til pensling
40 g god marcipan

Bland hvedemel, grahamsmel, flormelis og citronskal i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i med fingrene til massen er godt blandet og ligner fintrevet ost. Pisk ægget let sammen med æggeblommen og kom det sammen med vandet i. Saml dejen med fingrene. Dejen skal kun lige samles, ikke æltes. Form den til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i en halv time.

Imens skrælles æblerne og skæres i mindre stykker på ½-1 x ½-1 cm. Bland dem med farin, groftrevet marcipan, stødt nellike, kanel og rosiner. Hak nødderne groft.

Tag dejen ud af køleskabet og del den i stykker på ca. 75 g. Kom en anelse mel på bordet og køkkenrullen og rul stykkerne ud til cirkler - de behøver ikke være så præcise. Kom ca. 3 spsk. æblefyld på hver, drys lidt nødder på og fold siderne op omkring fyldet.

Flyt dem over på en bageplade med bagepapir. Til sidst pensles de med sammenpisket æg, drysses med revet marcipan og bages ved 200 graders varmluft i 15 minutter til de er gyldne.
 

De kan med fordel serveres med lidt creme fraise af en ikke så let en af slagsen. Den gode 18% fra Thise ville sikkert være et godt valg.Ingen kommentarer:

Send en kommentar