fredag den 21. december 2012

Brunkager

Her kommer de perfekte postkasse julesmåkager. De er sprøde, robuste og tynde. Der kan være en 3 stk. i højden pr. postkassepakke. 


Jeg har fået opskriften fra en veninde, som har fået den fra en fra hendes mødregruppe. Tidligere har jeg haft flere ingredienser i mine brunkager, men de her smager virkelig godt og dejen er nem at arbejde med. So, if it ain't broke, don't fix it. 

Ingredienser til ca. 4 plader
250 g smør
250 g farin
150 g sirup
50 g mandler
2 spsk. stødt kanel
2 tsk. stødt nelliker
1 tsk. kardemomme
1½ tsk. potaske
1 spsk. vand
500 g hvedemel


Smelt smør, farin og sirup i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad massen afkøle til den er lunken. Hak mandlerne groft og rør dem i sammen med kanel, nellike og kardemomme.

Rør potaske ud i vandet og rør det i dejen. Tilsæt til sidst melet og rør til det hele er godt blandet. Ælt dejen på bordet, evt. på lidt mel, og form den til ca. 4 ruller der er ca. 4 cm i diameter. Læg rullerne på køl til de skal bruges, minimum en time og maksimum 1 måned. Vil tro man også sagtens kan fryse dem. 


Tag rullerne ud af køleskabet. Lad dem ligge et kvarters tid og skær dem derefter i tynde skiver. Læg dem på bageplader med bagepapir på og bag dem ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 7-8 min.

Jeg fordelte disse små pakker i postkasserne i min opgang. De er pakket ind i køkkenrulle, bagepapir og julegavebånd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar