fredag den 21. december 2012

Brunkager

Her kommer de perfekte postkasse julesm??kager. De er spr??de, robuste og tynde. Der kan v??re en 3 stk. i h??jden pr. postkassepakke. 


Jeg har f??et opskriften fra en veninde, som har f??et den fra en fra hendes m??dregruppe. Tidligere har jeg haft flere ingredienser i mine brunkager, men de her smager virkelig godt og dejen er nem at arbejde med. So, if it ain't broke, don't fix it. 

Ingredienser til ca. 4 plader
250 g sm??r
250 g farin
150 g sirup
50 g mandler
2 spsk. st??dt kanel
2 tsk. st??dt nelliker
1 tsk. kardemomme
1½ tsk. potaske
1 spsk. vand
500 g hvedemel


Smelt sm??r, farin og sirup i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad massen afk??le til den er lunken. Hak mandlerne groft og r??r dem i sammen med kanel, nellike og kardemomme.

R??r potaske ud i vandet og r??r det i dejen. Tils??t til sidst melet og r??r til det hele er godt blandet. ??lt dejen p?? bordet, evt. p?? lidt mel, og form den til ca. 4 ruller der er ca. 4 cm i diameter. L??g rullerne p?? k??l til de skal bruges, minimum en time og maksimum 1 m??ned. Vil tro man ogs?? sagtens kan fryse dem. 


Tag rullerne ud af k??leskabet. Lad dem ligge et kvarters tid og sk??r dem derefter i tynde skiver. L??g dem p?? bageplader med bagepapir p?? og bag dem ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 7-8 min.

Jeg fordelte disse sm?? pakker i postkasserne i min opgang. De er pakket ind i k??kkenrulle, bagepapir og julegaveb??nd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar