søndag den 9. december 2012

Fedtebrød

Søren Ryge har vist betegnet dem som verdens nemmeste småkager eller noget i den stil, og der er ikke meget galt (dette er dog ikke hans opskrift). Det eneste man skal være opmærksom på er, at mens man laver dem, skal man ikke foretage sig så forfærdelig meget andet. Jeg har først for nyligt stiftet bekendskab med fedtebrød, men jeg må sige, at det er et særdeles behageligt bekendskab. 


Ingredienser til ca. 7 stænger
250 g mel
½ tsk. hjortetaksalt 
150 g kokosmel
150 g sukker
250 g koldt smør

Glasur
450 g flormelis
7 spsk rom eller cognac
6 spsk vand

Kom mel, hjortetaksalt, kokosmel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og tilføj det. Ingredienserne blandes sammen med fingrene, til man har en ensartet masse. Denne rulles til stænger med en diameter på ca. 2 cm og fordeles på to bageplader beklædt med bagepapir. Der skal være god plads mellem stængerne, da de flyder meget ud under bagningen.


Kom lidt mel på en kagerulle og brug den til at rulle stængerne flade. De skal ende med at have en tykkelse på ca. 0,5 cm. Bag stængerne i en forvarmet ovn ved 200 grader (ikke varmluft) i 10-12 minutter. De skal ikke have synderligt meget farve. 


Mens de er i ovnen røres glasuren sammen af flormelis, spriritus og vand. Næste gang vil jeg nok bruge lidt mere spiritus i forhold til vand. Kom glasuren på de varme stænger og skær dem med det samme i mindre stykker med en brødkniv. 


Serveres med hygge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar