torsdag den 20. december 2012

Honningkage tilsat appelsinsmørcreme og chokolade

Hvor mange gange skal man gentage noget før det bliver en tradition? Nu har jeg bagt denne honningkage 2 år i træk og jeg har tænkt mig at fortsætte med det - for evigt. Det er vel godt nok. Jeg julebager hvert år med en ven og i år bagte han selve kagen, mens jeg lavede fyldet og samlede kagen.
Det er Brd. Prices opskrift. Fyldet blev dog lidt anderledes end deres i år, da jeg ikke helt havde, det der skulle til. Det blev nu dejligt velsmagende alligevel. Vi laver som regel honningkagen om lørdagen og fyldet om søndagen, hvor den samles.

Ingredienser til honningkagen
500 g fast honning
125 g sukker
1 dl fløde
2 spsk. skyr (der står yoghurt i den oprindelige opskrift)
3  økologiske æg str. M/L
skal af 1 økologisk appelsin
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
500 g hvedemel
2 tsk. hortetaksalt

Ingredienser til appelsinfyldet
300 g smør
ca. 250 g flormelis
saft af en økologisk appelsin
2 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk. Grand Marnier

Derudover ca. 200 g  fremragende chokolade

Smelt honning og sukker i en gryde og afkøl det. Tilsæt derefter fløde, skyr, revet appelsinskal, kanel og ingefær. Pisk æggene let sammen i en skål og tilsæt dem lidt af gangen, mens der røres. Bland mel og hjortetaksalt sammen og kom det ned i massen, mens der røres.

Kom dejen i en bradepande på ca. 25x35 cm beklædt med bagepapir og bag kagen ved 170 grader (ikke varmluft) i ca. en time. 
Næste dag kommes ingredienserne til fyldet i en skål og piskes sammen. Udstik kagen med forme eller skær den i mindre stykker med en kniv. Skær den igennem to gange og smør fyldet på i to lag med en smørkniv. Hvis du ikke har en smørkniv kan du ligeså godt opgive projektet. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre uden. Derefter lægges lagene sammen.

Hvis der er tid til det, så pak kagerne ind i husholdningsfilm og læg dem på køl. Er stykkerne store nok, kan man  dog sagtens spise dem med det samme. Smelt da chokoladen og smør den på toppen af honningkagerne. Servér kagen med det samme eller sæt den på køl.


 God jul, det bliver.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar