fredag den 7. december 2012

Julecookies

Dette er ikke egentlige julesmåkager, men de så smager lidt af jul og er helt utrolig lækre. Hvis man har de rette redskaber tager de ingen tid at lave. Det er faktisk hurtigere at lave dem end at lade være.

Jeg har fået opskriften fra en kollega som havde bagt dem. Efter at have spist en 6-7 stykker blev jeg nødt til at bede om opskriften, så jeg kan bage dem over and over and over again. Opskriften stammer fra kogebogen Suveræne succeser og jeg har lave meget lidt om i ingredienserne, men en del i fremgangsmåden.
 
Ingredienser til ca. 3 bagplader cookes
450 g hasselnødder
2 æg str. M/L
150 g sukker
1 tsk. stødt kanel
1/4 tsk. stødt allehånde
1/4 tsk. stødt nellike
200 g suværen mørk chokolade, ca. 70 %
 


Start med at riste hasselnødderne i ovnen. Jeg ristede dem ved 100 grader i 10 minutter, hvorefter jeg skruede op til 175 grader og gav dem 5 minutter mere. Jeg vil nok anbefale at man man starter på 175 grader og giver dem 10 minutters tid. Husk at holde øje med dem.Derefter gnides skallerne af med fingrene eller et viskestykke. Sidstnævnte går hurtigst. Hak de fleste af nødderne halv groft i en minihakker, og resten lidt grovere med en kniv. Man kan sagtens hakke det hele med en kniv, men det tager bare så utrolig lang tid.
 
 
Pisk derefter ægget og sukkeret til det er hvidt, let og luftigt. Sidstnævnte er vel egentlig lidt svært at opnå uden en vis lethed. Rør krydderierne og nødderne i til det er godt blandet. Jeg bagte disse hos mine svigerforældre, der kun havde hele nelliker. De blev dog stødt i en morter til pulver af dem. Jeg var virkelig meget imponeret.
 
 
Kom til sidst bagepapir på tre bageplader. Brug to spiseskeer til at forme runde ish klumper, sådan cirka 16-20 stykker på hver og bag dem ved 160 grader (varmluft) i ca. 12-15 minutter. Afkøl dem og smelt imens chokoladen i et vandbad eller i mikrobølgeovnen (ikke mikroovnen). Når de er afkølet kommes chokoladen på bundene med en teske og de lægges til afkøling. Processen kan speedes op ved at komme dem i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar