s??ndag den 18. november 2012

Halv??bne ??blepakker

Spr??de udenp??, bl??de inden, s??de og syrlige pakker. De er ret hyggelige til s??dan en efter??rseftermiddag.
Jeg har f??et endnu flere ??bler fra en kollega. Denne gang nogle flotte r??de af slagsen som jeg indtil videre har lavet ??bletrifli og ??blegr??d af. Idag skulle der s?? ske noget nyt. Det blev til de her ??blepakker. Jeg har v??ret oppe at sl??s med ret mange m??rdeje gennem tiden, s?? besluttede mig for at pr??ve at lave en selv. Det gik ret godt. Den er nem at arbejde med og smager pr??cis som jeg godt kunne t??nke mig.
Ingredienser til ca. 10 pakker
360 g ??kologisk hvedemel
40 g ??kologisk grahamsmel
150 g flormelis
1 god tsk. revet skal af en ??kologisk citron
175 g koldt ??kologisk sm??r
1 ??kologisk ??g
1 ??kologisk ??ggeblomme
2 spsk. koldt vand
 
500 g ??bler (v??gt uden skr??l og skrog)
60 g farin
60 g god marcipan
1/4 tsk. st??dt nellike
1/2 tsk. kanel
3 spsk. rosiner
 
30 g n??dder (fx hasseln??dder og mandler)
1 ??g til pensling
40 g god marcipan

Bland hvedemel, grahamsmel, flormelis og citronskal i en sk??l. Sk??r sm??rret i mindre stykker og smuldr det i med fingrene til massen er godt blandet og ligner fintrevet ost. Pisk ??gget let sammen med ??ggeblommen og kom det sammen med vandet i. Saml dejen med fingrene. Dejen skal kun lige samles, ikke ??ltes. Form den til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm og l??g den p?? k??l i en halv time.

Imens skr??lles ??blerne og sk??res i mindre stykker p?? ½-1 x ½-1 cm. Bland dem med farin, groftrevet marcipan, st??dt nellike, kanel og rosiner. Hak n??dderne groft.

Tag dejen ud af k??leskabet og del den i stykker p?? ca. 75 g. Kom en anelse mel p?? bordet og k??kkenrullen og rul stykkerne ud til cirkler - de beh??ver ikke v??re s?? pr??cise. Kom ca. 3 spsk. ??blefyld p?? hver, drys lidt n??dder p?? og fold siderne op omkring fyldet.

Flyt dem over p?? en bageplade med bagepapir. Til sidst pensles de med sammenpisket ??g, drysses med revet marcipan og bages ved 200 graders varmluft i 15 minutter til de er gyldne.
 

De kan med fordel serveres med lidt creme fraise af en ikke s?? let en af slagsen. Den gode 18% fra Thise ville sikkert v??re et godt valg.



s??ndag den 11. november 2012

Chokolade-kaffe petits fours

Dette er chokoladekage, overtrukket med chokolade og tilsat lidt kaffe. Man kan variere den med diverse smagsvarianter, f.eks. appelsinskal, ristede n??dder, lik??r osv. Disse er helt simple og rene i smagen.

 
Ingredienser til ca. to fyldte fade
150 g bl??dt ??kologisk sm??r
200 g sukker
1 tsk. ??nstant kaffe
3 ??kologiske ??g
200 g ??kologisk mel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. rigtig god kakao
1 dl letm??lk
lidt mere bl??dt ??kologisk sm??r
lidt flormelis
 
Pynt
ca. 200 g bl?? candy melts
sukker drys af en art

Kagen: Kom sm??r, sukker og kaffe i en r??remaskine og pisk det godt sammen til det er luftigt. Pisk derefter ??ggene i et efter et. Bland i en anden sk??l mel, bagepulver og kakao og vend det i skiftevis med m??lken.

Kom dejen i en springform bekl??dt med bagepapir og bag den midt i en forvarmet ovn ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 40 minutter. Kagen er f??rdig, n??r man kan stikke en h??klepind i uden at f?? dej med op.

S??t kagen p?? en bagerist og afk??l den.

N??r den er afk??let deles den i mindre stykker og kommes i en r??remaskine. R??r med den flade spatel til kagen er smuldret og man har en ensartet masse. Tils??t lidt sm??r og flormelis og r??r til kagen igen h??nger sammen, men nu i en mere smooth form. Den skal have samme konsistens som romkugledej. Form derefter sm?? kugler, l??g dem p?? et sp??kbr??t og kom dem i k??leskabet i mindst en time.

Pynt: Smelt den bl?? chokolade (som jeg formoder er hvid chokolade med farve) over vandbad. Overtr??k chokoladekagekuglerne med den smeltede chokolade, s??t dem i sm?? papirsforme og drys f.eks. s??lvkrymmel over. Jeg brugte en ske og en gaffel, men er sikker p?? der m?? findes en mere effektiv m??de.

S??t dem p?? k??l, til chokoladen er fast.


De blev til som en del af en kagebuffet og var ret popul??re. Jeg skal ikke kunne sige om det er den praktiske form, den bl?? farce, det gode indhold eller det flotte krymmel der gjorde det, men de blev i hvert fald spist.


Jeg har ikke f??r brugt candy melts og tvivler p?? det bliver jeg noget vil benytte mig af ofte. Jeg synes den var ret besv??rlig at arbejde med og s?? er jeg bare ikke s?? begejstret for hvid chokolade. Det er muligvis bare er et sp??rgsm??l om ??velse. I s?? fald n??r jeg m??ske at blive glad for det, f??r mit lager af bl?? og gr??n chokolade l??ber op.

l??rdag den 3. november 2012

Chokoladescones - de spr??de

Jeg har tidligere lagt en opskrift p?? chokoladescones p?? bloggen. De her er mere spr??de og kompakte end de andre. Stadig hurtige og nemme at lave. 

Ingredienser til ca. 20 scones
450 g mel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
½ tsk. salt
200 g sukker
200 g sm??r
1 dl m??lk (gerne k??rnem??lk)
100 g ??g (ca. 2 stk. str. M/L)
175 g chokolade

Bland mel, bagepulver, natron, salt og sukker i en sk??l. Sk??r sm??ret i mindre stykker og bland det hurtigt i med fingrene. Pisk ??g og m??lk sammen med en gaffel og tils??t det til dejen. Hak til sidst chokoladen i store grove stykker og ??lt det i.

Sm??r en metalform til muffins med lidt sm??r eller spay den med lidt bagespray. Tryk dejen let ned i hullerne og bag dem ved 220 grader (ikke varmluft) i 10-15 minutter. 
De er super l??kre mens de er lune og spr??de. Kan ogs?? sagtens spises dagen efter som snacks. Disse blev bagt til morgenmaden p?? arbejdet. Det er vigtigt at spise chokolade om morgenen, s?? bliver det bare en meget bedre dag.