l??rdag den 19. januar 2013

Chokoladedessert i dampovn

Jeg var i onsdags til et event hos Miele sammen med andre madbloggere, 
hvor vi fik lov til at pr??ve deres dampovne. 


Vi fik en masse r??varer vi kunne bruge af og skulle derefter lave to retter; en fiskeret og en dessert. Selvom jeg af og til str??kker snackbegrebet lidt langt, vil jeg nok mene, at fisk ikke h??rer hjemme i den kategori. Derfor vil jeg alene l??gge dessertopskriften op her.

F??r jeg kom derud vidste jeg faktisk ikke hvad en dampovn var. Jeg kendte til ovne med damp, men det ikke helt det samme. En dampovn anvendes udelukkende til dampning - hvilket man muligvis godt kunne have sagt sig selv, og det betyder, at maden ikke kan brunes eller blive spr??d. Derfor er det lidt udfordrende at skabe meget varierende desserter i en dampovn. Man kan l??se meget mere om deres Mieles ovne her: http://miele.dk/dk/husholdning/produkter/steamers.htm


Det blev til en slags chokoladesuffl?? med spr??de pistacie sm??kager og bromb??r i Grand Marnier med citron timian. Chokoladedelen er lavet i dampovnen, mens sm??kagerne er lavet i en almindelig ovn og bromb??rerne i en gryde. Den sidste del ville nu ogs?? have egnet sig rigtig godt til at blive tilberedt i en dampovn, men jeg l??b t??r for tid. Der er ikke mel i hverken chokoladekagerne eller pistaciesm??kagerne.

Chokoladedelen
100 g m??rk chokolade
50 g sm??r
55 g ??ggehvider
20 g flormelis
50 g ??ggeblommer
revet skal af 1 ??kologisk appelsin

Pistaciedelen
75 g pistaciekerner
75 g bl??dt sm??r
50 g sukker
25 g muscovado sukker
3 ??g 

Bromb??rdelen
20 bromb??r
2 spsk vand
2 spsk Grand Marnier
2 spsk citron timian blade

Chokolade: Smelt chokolade og sm??r sammen i en sk??l over vandbad. Brug imens en h??ndmixer  til at piske ??ggehviderne stive med flormelis. Vend chokolademassen med ??ggehvidemassen og tils??t til sidst forsigtigt ??ggeblommerne og den revne appelsinskal. Kom massen i muffinsforme, jeg brugte siliconeforme med et tyndt lag sprayfedt, og kom film over, s?? der ikke kommer damp i. Bag dem ved 100 grader i ca. 30 minutter.  Har man ikke en dampovn - det vil nok v??re tilf??ldet for nogle - vil jeg tro man kan bage dem i en almindelig ovn ved ca. 180 grader i ca. 10 minutter. 


Pistacie: Hak pistaciekernerne til groft mel p?? en minihakker. H??ld dem derefter i en sk??l. Tils??t sm??r og brug en h??ndmixer til at piske det sammen. Tils??t sukker og muscovado sukker og under fortsat piskning. Til sidst tils??ttes ??ggene lidt af gangen, stadig under piskning. Bred massen ud p?? en bageplade bekl??dt med bagepapir i cirkler med en tykkelse p?? ca. 0,5 cm. Der skal v??re god plads mellem dem, da de flyder helt utrolig meget ud. Bag dem ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 8 minutter til de er brune i kanten. Lad dem afk??le. Det er formentlig lettest at sk??re dem i trekanter forholdsvis kort tid efter de er kommet ud af ovnen. 


Bromb??r: Skyl bromb??rerne godt og kom dem sammen med vand, Grand Marnier og citron timian i en gryde. Varm dem op og lad dem simre i 10-15 minutter ved svag varme. Kom lidt frisk citron timian over ved serveringen.


De andre madbloggere kom fra Gane og Gaffel http://ganeoggaffel.dk/ og Ida Marengs http://idamarengs.blogspot.dk/. De fremstillede chokolademousse og creme brul??e, som i ??vrigt smagte helt utrolig godt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar