søndag den 27. januar 2013

Mens vi venter - små mandelkager med tranebær og chokolade

Jeg havde planer om at rydde op i mine skabe i går. Desværre blev jeg forhindret af mit vertikalt udfordrede korpus, så nu venter jeg på, at nogen skaffer mig en stige. Ventetiden bliver udfyldt med diverse bagværk, herunder disse pause snacks. 


Kagerne er et eksperiment og det bliver mere små kager end småkager. Mest fordi småkager i min verden som regel er sprøde. Næste gang vil jeg nok bage dem i min mini silicone muffinsform eller anskaffe mig en madeleine form. Det var nu alligevel et vellykket eksperiment. Tranebærerne og chokoladen klæder hinanden rigtig godt, specielt i store stykker.

Ingredienser til 3 plader med kager af varierende størrelse
75 g smør
200 g mandler
60 g mel
½ tsk bagepulver
100 g sukker
100 g æg (ca. 2 stk. M/L)
30 g tranebær
60 g mørk chokolade

Start med at smelte smørret og sæt det til at afkøle. Kom mandlerne i en minihakker og kør til mandlerne er blevet til mandelmel. Bland det med mel og bagepulver i en skål. I en anden skål piskes sukker og æg til det er hvidt. Hak tranebær og chokolade groft og vend det skiftevis med smør og mandelmel i æggesnapsen.

Sæt massen på en plade med bagepapir eller fyld den i muffinsforme og bag dem ved 175 graders varmluft i ca. 10 minutter.


Klar til at forære væk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar