onsdag den 23. januar 2013

Mettes blåbærmuffins med makroner og hvid chokolade

Dette er ikke muffins bagt af Mette, men derimod muffins bagt for Mette, så derfor er det hendes. 


De blev til meget sent en aften, fordi jeg midt i mit indlæg om flødeboller havde glemt alt om, at jeg skulle bage dem. De er et produkt af fri fantasi og de basisprodukter jeg altid har derhjemme. Der er en stor mængde blåbær i, så de bliver dejlig saftige, til gengæld er makronerne ikke helt sprøde. Hvis man ønsker dette, vil jeg anbefale at bruge friske blåbær og give kagerne lidt kortere bagetid. Fik dog ingen klager, så vil tro de er ganske udemærkede. 

Ingredienser til ca. 22 muffins
200 g blødt saltet smør
200 g sukker
150 g æg (ca. 3 stk.)
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl mælk (jeg brugte skummetmælk)
80 g makroner
100 g hvid chokolade
225 g frosne blåbær


Pisk smør og sukker sammen i en skål til det er lyst og luftigt. Tilsæt de sammenpiske æg lidt af gangen, mens der stadig piskes. I en anden skål blandes hvedemel og bagepulver. Dette vendes i skiftevis med mælken. 

Kom makronerne i en frysepose og knus dem med en kagerulle. Hak chokoladen og vend den sammen med makronerne i dejen. Til sidst tilsættes de frosne bær og dejen kommes med det samme i muffinsforme. Jeg bruger en metalform til muffins med en enkelt papirsform i hvert hul, men man kan også bare bruge to papirsforme til hver muffin. 

De bages ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 20 minutter, til de har en sprød overflade og  til der ikke længere hænger dej ved, når man stikker en hæklenål i. 


Spises med fingrene au natural


Ingen kommentarer:

Send en kommentar