søndag den 6. januar 2013

Portions cheesecakes med appelsin

Disse cheesecakes er ideelle nyindflytnings-/ ombygning af køkken kager, da de ikke kræver tilstedeværelsen af en ovn.


Bare man har en kogeplade og et køleskab kan man fremtrylle dem på en både simpel og overskuelig måde. Man skal dog ikke nære et brændende ønske om at have en kage færdig i løbet af 20 min. De kræver lidt hviletid ind imellem. men der kan man jo passende lave et par andre kager.

Ingredienser til ca. 20 cheesecakes
150 g digestive kiks
75 g saltet smør

250 g mascapone
250 g creme fraise 38 %
150 g flormelis
saft af 1 saftig appelsin

1 dl appelsinsaft
2 blade husblads

Hvid chokolade
Frysetørret havtorn


Bundene: Start med at komme kiksene i en frysepose og knus dem med en kagerulle. Du kan både slå og banke dem itu. Smelt derefter smørret og bland det i. Tryk det ned i formene, så det bliver til en fast bund.

Fyld: Pisk mascapone og creme fraise sammen. Tilsæt flormelis og appelsinsaft og pisk til massen er godt blandet og ensartet. Kom det på bundene og glat overfladen ud. Sæt på køl til massen har sat sig. I hvert fald en times tid.

Top: Kom husblads i en dyb tallerken med koldt vand. Opvarm appelsinsaften i en gryde til den er lun. Tag de to blade husblads og vrid det meste af vandet af. Kom dem ned til appelsinsaften og varm saften op.  Det hele tager omkring 5 minutter. Hæld saften ud over de afkølede cheesecakes og sæt dem tilbage på køl til det er stivnet.


Servering: Brug en kniv til at løsne siderne af de små cheesecakes, tag dem op og stil dem forsigtigt på en tallerken. Hak den hvide chokolade og kom den sammen med de frysetørrede havtorn ud over kagerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar