s??ndag den 6. januar 2013

Portions cheesecakes med appelsin

Disse cheesecakes er ideelle nyindflytnings-/ ombygning af k??kken kager, da de ikke kr??ver tilstedev??relsen af en ovn.


Bare man har en kogeplade og et k??leskab kan man fremtrylle dem p?? en b??de simpel og overskuelig m??de. Man skal dog ikke n??re et br??ndende ??nske om at have en kage f??rdig i l??bet af 20 min. De kr??ver lidt hviletid ind imellem. men der kan man jo passende lave et par andre kager.

Ingredienser til ca. 20 cheesecakes
150 g digestive kiks
75 g saltet sm??r

250 g mascapone
250 g creme fraise 38 %
150 g flormelis
saft af 1 saftig appelsin

1 dl appelsinsaft
2 blade husblads

Hvid chokolade
Fryset??rret havtorn


Bundene: Start med at komme kiksene i en frysepose og knus dem med en kagerulle. Du kan b??de sl?? og banke dem itu. Smelt derefter sm??rret og bland det i. Tryk det ned i formene, s?? det bliver til en fast bund.

Fyld: Pisk mascapone og creme fraise sammen. Tils??t flormelis og appelsinsaft og pisk til massen er godt blandet og ensartet. Kom det p?? bundene og glat overfladen ud. S??t p?? k??l til massen har sat sig. I hvert fald en times tid.

Top: Kom husblads i en dyb tallerken med koldt vand. Opvarm appelsinsaften i en gryde til den er lun. Tag de to blade husblads og vrid det meste af vandet af. Kom dem ned til appelsinsaften og varm saften op.  Det hele tager omkring 5 minutter. H??ld saften ud over de afk??lede cheesecakes og s??t dem tilbage p?? k??l til det er stivnet.


Servering: Brug en kniv til at l??sne siderne af de sm?? cheesecakes, tag dem op og stil dem forsigtigt p?? en tallerken. Hak den hvide chokolade og kom den sammen med de fryset??rrede havtorn ud over kagerne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar