onsdag den 2. januar 2013

Sarah Bernhardt bite size kager med chewy makroner

Jeg kunne ikke bestemme mig for ??n dessert til nyt??r, s?? jeg endte med at lave tre forskellige. Den ene var disse Sarah Bernhardt kager. 


Det lykkedes mig at f?? det helt rigtige kn??k p?? chokoladen og de smagte i det hele taget virkelig godt. Specielt dem med solb??r f??r et dejligt frisk pust. Der bliver ca. 30 stk., m??ske lidt flere bunde. 

Ingredienser til bunde
200 g sukker
100 g marcipan
½ dl ??ggehvider

Ingredienser til fyld
2½ dl piskefl??de
75 g m??rk chokolade, 70%

Chokoladeovertr??k og pynt
2-300 g m??rk chokolade, 70 %
Kandiserede violer
Fryset??rret solb??r

Bunde: R??r sukker og marcipan sammen (jeg brugte en r??remaskine). Tils??t ??ggehviderne og r??r indtil det er en lind og ensartet masse. Kom den i en spr??jtepose og spr??jt den ud i sm?? cirkler p?? st??rrelse med en 5 krone. Bundene bages ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 15 minutter. Pas p?? de ikke f??r for meget. De skal ikke have s?? meget farve.

Fyld: Hak chokoladen fint. Varm fl??den op og kom chokoladen i. R??r til chokoladen er smeltet og cremen er blevet godt cremet (ca. 5 minutter). H??ld chokoladecremen i en sk??l og kom film over. L??g filmen helt ned til cremen, s?? der ikke kommer kondens. S??t den til afk??ling i k??lekabet, til cremen er stivnet. Jeg lavede den dagen f??r, men mindre m?? kunne g??re det.


N??r cremen er stivnet, tages den ud af k??leskabet og piskes op. Jeg bruge et almindelig piskeris og god gammeldags h??ndkraft. Den skal kun lige piskes igennem. Kom cremen p?? bundene og s??t dem p?? k??l. Jeg brugte en kagespade, da jeg ikke har en ordentlig spartel. Det sl??r mig, mens jeg skriver dette, at jeg faktisk har en perfekt spartel til projektet. Bliver n??dt til at lave dem igen. Anyway, kom en god portion creme p?? bunden og glat ud med kagespaden/ spartlen til du har en fin toppet kage. Det er lettest at g??re oppefra og ned.


Overtr??k: Hak chokoladen til en mellemting mellem groft og fint. Den skal tempereres f??r den bruges. Den rigtige m??de er at smelte og opvarme den til 55 grader, nedk??le den til 29 grader og derefter opvarme den igen til 31 grader. Jeg sn??d lidt. I stedet smeltede jeg ca 2/3 i mikrob??lgeovnen. Havde den inde ca. 30 sekunder af gange p?? max styrke og r??rte i den ind imellem hver gang. Derefter tilsatte jeg den sidste 1/3 del. N??r al chokoladen er smeltet er den klar til brug. 


Tag kagerne ud af k??leskabet og dyp dem p?? hovedet ned i chokoladen. Tag dem op og lad lidt af chokoladen l??be af. S??t dem p?? en flade d??kket af bagepapir og kom fryset??rret solb??r eller hakkede kandiserede violer p?? med det samme, da tempereret chokolade bliver fast n??sten ??jeblikkeligt. 

Opbevar kagerne p?? k??l eller frys indtil de skal spises. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar