onsdag den 6. februar 2013

Appelsinkage med store stykker chokolade

Jeg fik p?? et tidspunkt en helt fantastisk kage, som en af mine kollegaer havde bagt. Hun havde lavet flere ting om fra den oprindelige opskrift, og jeg har s?? lavet lidt mere om, fordi jeg ikke havde alle de ingredienser, der skulle bruges. Denne her smagte nu ogs?? aldeles h??derligt.Jeg overvejer om man kunnne fyldet hullet med noget, men synes m??ske det er lidt overdrevet at fyre s?? meget fl??deskum "p??" en kage. Frugt er heller ikke helt oplagt.


Ingredienser
250 g stuetempereret sm??r
250 g sukker
3 ??g str. M/L
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
revet skal af 2 ??kologiske appelsiner
½ dl appelsinsaft fra ca. 1 appelsin
100 g grofthakket m??rk chokolade

Kom sm??r og sukker i en r??remaskine og pisk det sammen til det er godt blandet og luftigt. Pisk ??ggene sammen i en sk??l med en gaffel og tils??t dem lidt af gangen. Sigt mel og bagepulver sammen i en anden sk??l. N??r massen har opn??et et ensartet niveau, vendes melblandingen i med bl??de og hurtige vendinger. Til sidst tils??ttes den revne appelsinskal, appelsinsaften og chokoladen.

Spray bageformen med lidt bagespray eller sm??r den med sm??r. Kom dejen i og bag kagen ved 180 graders varmluft i 35-40 minutter. Tjek om kagen er f??rdig ved hj??lp af en h??klepind efter en halv time.


Jeg har desv??rre ikke s?? mange og bestemt ikke nogen kunstneriske billeder, da jeg kun havde en Iphone og kontorservice til r??dighed ved billedtagningen. Synes nu alligevel at jeg ville l??gge opskriften p?? bloggen, da kagen bare smagte s?? godt. Jeg bager den formentlig igen og s?? m?? nogle bedre billeder f??lge.Har man ikke en s??dan form, kan en springform fint anvendes istedet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar