onsdag den 6. februar 2013

Appelsinkage med store stykker chokolade

Jeg fik på et tidspunkt en helt fantastisk kage, som en af mine kollegaer havde bagt. Hun havde lavet flere ting om fra den oprindelige opskrift, og jeg har så lavet lidt mere om, fordi jeg ikke havde alle de ingredienser, der skulle bruges. Denne her smagte nu også aldeles hæderligt.Jeg overvejer om man kunnne fyldet hullet med noget, men synes måske det er lidt overdrevet at fyre så meget flødeskum "på" en kage. Frugt er heller ikke helt oplagt.


Ingredienser
250 g stuetempereret smør
250 g sukker
3 æg str. M/L
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
revet skal af 2 økologiske appelsiner
½ dl appelsinsaft fra ca. 1 appelsin
100 g grofthakket mørk chokolade

Kom smør og sukker i en røremaskine og pisk det sammen til det er godt blandet og luftigt. Pisk æggene sammen i en skål med en gaffel og tilsæt dem lidt af gangen. Sigt mel og bagepulver sammen i en anden skål. Når massen har opnået et ensartet niveau, vendes melblandingen i med bløde og hurtige vendinger. Til sidst tilsættes den revne appelsinskal, appelsinsaften og chokoladen.

Spray bageformen med lidt bagespray eller smør den med smør. Kom dejen i og bag kagen ved 180 graders varmluft i 35-40 minutter. Tjek om kagen er færdig ved hjælp af en hæklepind efter en halv time.


Jeg har desværre ikke så mange og bestemt ikke nogen kunstneriske billeder, da jeg kun havde en Iphone og kontorservice til rådighed ved billedtagningen. Synes nu alligevel at jeg ville lægge opskriften på bloggen, da kagen bare smagte så godt. Jeg bager den formentlig igen og så må nogle bedre billeder følge.Har man ikke en sådan form, kan en springform fint anvendes istedet. 

2 kommentarer: