fredag den 29. marts 2013

Klassisk jordbærtærte

Min ældste lillesøster har fødselsdag i marts. Hun ville gerne have jordbærtærte til sin fødselsdag, så det fik hun. Det er måske ikke lige den mest indlysende forårskage, men den er virkelig god, og dekorativ på et kagebord. Skal man bare lave en enkelt jordbærtærte, halveres nedenstående opskrift.


Ingredienser til en rund og en aflang tærte

Creme
1 stang vanilje
3 dl piskefløde
4 dl økologisk letmælk
50 g sukker
4 æggeblommer
2 spsk maizena

Mørdej til bunden
1 vaniljestang
50 g flormelis
250 g økologisk mel
250 g saltet smør

Mazarinmassen
100 g blødt saltet smør
100 g marcipan
100 g rørsukker
4 økologiske æg str. M/L

Pynt
100 g genial mørk chokolade
2 dl piskefløde
Jordbær efter behov


Creme: skrab kornene ud af vaniljestangen og skær den derefter midt over. Bland vaniljestangen, vaniljekornene, piskefløden, mælk og sukker i en gryde. Kog det op, mens der piskes godt. Bland æggeblommer og maizena i en skål og tilsæt lidt af den varme væske. Pisk det hurtigt sammen og hæld det så tilbage i gryden til resten af væsken. Kog cremen op i 3 minutter og kom den derefter i en kold skål. Kom film over, og pres filmen helt ned til cremen, så der ikke kommer kondens. Sæt cremen på køl i mindst 2 timer.

Bund: Start med at skrabe kornene ud af vaniljestangen og tryk dem ud i lidt flormelis for at skille dem ad. Bland dem med det resterende flormelis og mel. Tilsæt smør i mindre stykker og saml dejen hurtigt. Sæt den derefter på køl i mindst en time, gerne natten over. 

Mazarinmasse: Rør smør, marcipan og rørsukker sammen. Tilsæt derefter æggene et af gange og rør til du har en ensartet masse.

Rul dejen ud med en kagerulle og kom den i en tærteform med en diameter på 25 cm og en aflang tærteform på ca. 30 x 10 cm. 

Hæld mazarinmassen i formene og bag dem i 15 minutter ved 200 grader (ikke varmluft). Sæt dem derefter til afkøling.

Pynt: Smelt chokoladen i vandbad og smør den over tærterne. Pisk fløden stiv og vend den med cremen. Fordel cremen på de to tærter, ovenpå chokoladen. Halver jordbærerne eller skær dem i skiver og fordel dem ovenpå cremen. Afslut eventuelt med lidt basilikum.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar