lørdag den 2. marts 2013

Moderne æblestang

Her er en eftermiddagssnack, som kan laves af det man lige har i huset. Man kan udelade marcipan, skifte æblerne ud med andre frugter og erstatte grahamsmel med almindeligt hvedemel. 


Ingredienser til to flotte stænger
350 g saltet smør
2 dl letmælk (eller hvad man nu lige har)
40 g gær
2 spsk sukker
600 g hvedemel
200 g grahamsmel

Fyld
100 g blødt smør
100 g sukker
100 g marcipan
1 tsk maizena
150 g æbler (ca. 2 stk.)
50 g rosiner

Finish
1 æg
Lidt perlesukker


Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælken og hæld blandingen i en røremaskine. Når blandingen er fingervarm - det tog i dag nogenlunde samme tid, som det tager Morten Jensen at springe længdespring 3 gange - smuldres gæren i. Rør til den er opløst og tilsæt derefter sukker, hvedemel og grahamsmel. Sæt den til hævning i en halv times tid et lunt sted.

Fyld: Til remoncen blandes smør, sukker, marcipan og maizena. Skræl æblerne, skær kernehuset fra og skær æblerne i små firkanter. Bland dem med rosinerne.


Strø en anelse mel ud på et helt rent bord og rul dejen ud til to rektangler på ca. 25x40 cm. Markér den midterste tredjedel og skær strimler ud fra hver side, skråt nedad. Kom halvdelen af remoncen på hver og smør den ud i et jævnt lag. Strø æblerne og rosinerne ud ovenpå. Nu skal stangen lukkes, hvilket sker ved at enden bukkes op, hvorefter strimlerne lægges ind over midten, skiftevis fra højre og venstre side. Afsluttes som man startede.


Sættes til hævning i ca. 40 minutter. Pensles derefter med sammenpisket æg og drysses med perlesukker. Bag stængerne ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 25 minutter. Tjek efter et kvarter og derefter løbende. 

Jeg prøvede det ikke, men æblestangen bliver ikke så sød i det, så man ville formodentlig godt kunne servere den med en kugle is eller to. 


1 kommentar:

  1. Wauv! Det ser flot ud! Den skal jeg helt sikker prøve. Tak, fordi du deler ud så gavmildt.
    Go' dag og go' jul
    Fru Petersen

    SvarSlet