fredag den 22. marts 2013

Mormors squashkage

Så blev det endelig tid til mormors squashkage. Jeg vil som regel gerne afprøve nye opskrifter og udvikle kager, men spørger jeg min mellemste lillesøster, hvad jeg skal bage, er svaret altid det samme - mormors squashkage. Så det gjorde jeg derfor til hendes fødselsdag.


Det er en meget enkel kage. Nogen gange så er less bare more. Denne portion er til 2 rugbrødsforme. Jeg bager altid to af gangen, fremfor at halvere opskriften. Hvis man ikke kan spise begge med det samme (det sker sommetider af uransagelige grunde), kan man fryse resten - gerne i skiver. Det smager særlig godt, hvis man lige varmer skiverne i ovnen  ved høj temperatur, nærmest direkte fra frost. 

Ingredienser til 2 kager
5 dl revet squash (ca. 1 stor eller 2 små)
2 dl neutral olie (fx solsikkeolie)
5 dl sukker
3 økologiske æg (str. M/L)
5 dl økologisk mel
½ tsk. salt
3 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
2 tsk. natron
1/4 tsk. bagepulver
1½ dl økologiske solsikkekerner

I min mormors opskrift står der kort og godt: "175 grader, 1 time, to forme". Jeg giver lige opskriften lidt flere ord med på vejen.

Start med at rive squash groft, så det er klar. Bland derefter olie og sukker sammen i en røremaskineskål og pisk det godt ved høj hastighed. Tilsæt derefter æggene et efter et mens der stadig piskes godt til. Imens blandes mel, salt, vaniljesukker, kanel, natron og bagepulver i en anden skål. Denne blanding røres blidt i æggeblandingen - skift fra det almindelige piskeris til det flade piskeris på laveste hastighed. Så snart det er blandet vendes  squash og solsikkekernerne i.

Kom bagepapir i to rugbrødsforme og hæld dejen i.

Bag kagerne ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 1 time på en rist placeret lidt under midten i ovnen. Tjek efter 30 minutter og derefter hver 10. minut. De er færdige, når der ikke hænger dej ved mormors hæklepind.Kan spises alene eller sammen med en smule creme fraise 18 %. Spiser man udgaven som har været frosset og derefter opvarmet i ovn, kan vaniljeis varmt anbefales til. Skiverne bliver varme og sprøde og det er et rigtig godt match til isen.

2 kommentarer:

  1. Den ser goooodt nooook super lækker og saftig ud! Helt klart en kage, som snart kommer på bordet herhjemme ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder godt. Håber du kan lide den :-)

      Slet