fredag den 22. marts 2013

Mormors squashkage

S?? blev det endelig tid til mormors squashkage. Jeg vil som regel gerne afpr??ve nye opskrifter og udvikle kager, men sp??rger jeg min mellemste lilles??ster, hvad jeg skal bage, er svaret altid det samme - mormors squashkage. S?? det gjorde jeg derfor til hendes f??dselsdag.


Det er en meget enkel kage. Nogen gange s?? er less bare more. Denne portion er til 2 rugbr??dsforme. Jeg bager altid to af gangen, fremfor at halvere opskriften. Hvis man ikke kan spise begge med det samme (det sker sommetider af uransagelige grunde), kan man fryse resten - gerne i skiver. Det smager s??rlig godt, hvis man lige varmer skiverne i ovnen  ved h??j temperatur, n??rmest direkte fra frost. 

Ingredienser til 2 kager
5 dl revet squash (ca. 1 stor eller 2 sm??)
2 dl neutral olie (fx solsikkeolie)
5 dl sukker
3 ??kologiske ??g (str. M/L)
5 dl ??kologisk mel
½ tsk. salt
3 tsk. vaniljesukker
2 tsk. kanel
2 tsk. natron
1/4 tsk. bagepulver
1½ dl ??kologiske solsikkekerner

I min mormors opskrift st??r der kort og godt: "175 grader, 1 time, to forme". Jeg giver lige opskriften lidt flere ord med p?? vejen.

Start med at rive squash groft, s?? det er klar. Bland derefter olie og sukker sammen i en r??remaskinesk??l og pisk det godt ved h??j hastighed. Tils??t derefter ??ggene et efter et mens der stadig piskes godt til. Imens blandes mel, salt, vaniljesukker, kanel, natron og bagepulver i en anden sk??l. Denne blanding r??res blidt i ??ggeblandingen - skift fra det almindelige piskeris til det flade piskeris p?? laveste hastighed. S?? snart det er blandet vendes  squash og solsikkekernerne i.

Kom bagepapir i to rugbr??dsforme og h??ld dejen i.

Bag kagerne ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 1 time p?? en rist placeret lidt under midten i ovnen. Tjek efter 30 minutter og derefter hver 10. minut. De er f??rdige, n??r der ikke h??nger dej ved mormors h??klepind.



Kan spises alene eller sammen med en smule creme fraise 18 %. Spiser man udgaven som har v??ret frosset og derefter opvarmet i ovn, kan vaniljeis varmt anbefales til. Skiverne bliver varme og spr??de og det er et rigtig godt match til isen.

2 kommentarer:

  1. Den ser goooodt nooook super l??kker og saftig ud! Helt klart en kage, som snart kommer p?? bordet herhjemme ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder godt. H??ber du kan lide den :-)

      Slet