onsdag den 17. april 2013

Sprøde småkager med chokolade og hasselnødder

Dette er historien om, hvordan nye kager kan komme til verden ved at andre mislykkedes. Det var på ingen måde med vilje. Jeg bagte til nogle kagesultne kvinder, og det er ikke noget jeg spøger med. Ikke desto mindre kom der en helt ny art snack ud af min tilsyneladende distræte fremgangsmåde.På billedet herunder ses først småkagerne som det var meningen de skulle blive og derefter resultatet af samme opskrift bare uden mel. Det resulterer i nogle temmelig flade, næsten karamelagtige, mørke og sprøde flager. De smager så ganske udemærkede - det bliver næsten mere slik end kager. Ville nok ikke løbe an på at komme dem i en dåse og derefter cykle med dem tværs over byen, men det er stengt taget heller ikke nødvendigt, når man nu kan spise dem direkte fra pladen. 


Ingredienser til ca. to plader
110 g smørbart Lurpak
150 g farin
2 økologisk æg str. M/L
175 g økologisk hvedemel
½ tsk natron
75 g  hasselnøddekerner
100 g god mørk chokolade (70 %)


Start med at riste hasselnødderne i en ovn ved ca. 150 grader i 5-10 minutter efter smag og behag. Spred dem ud på et viskestykke og gnid skallerne af i det omfang du orker det. Når de er afkølede hakkes de groft sammen med chokoladen.

Kom smør og farin i en røremaskine og sæt piskeriset på noget nær max hastighed. Pisk indtil det er blevet helt luftigt i det. Pisk æggene let sammen med en gaffel og tilsæt dem under forsat piskning, nu knapt så hidsigt. 

Bland mel og natron i en anden skål og vend det derefter forsigtigt i røreskålen. Tilsidst tilsættes nødder og chokolade. 

Sæt dejen ud i små toppe på to bageplader og bag dem i ca. et kvarter ved 180 grader (ikke varmluft) Sprøde og nice, som sådan nu engang skal være. Opskriften stammer fra "Delia's Cakes". Jeg har ændret ganske lidt som følge af, hvad mit køkken kunne præstere på dagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar