tirsdag den 21. maj 2013

Ølkage

Jeg går meget op i lejlighedskager. Den rette kage til den rette lejlighed. Senest har prøvet at finde den helt rigtige fodboldkage. Altså, ikke en fodboldformet kage, men en kage som gør sig godt til fodboldkampe. 


Denne her har smagen, men ikke helt formen. Det skal helst være en kage som kan spises med én hånd, som ikke tager skade af en sejrs flyvetur gennem rummet og som går godt sammen med bacon.

Ingredienser
100 g blødt økologisk smør
150 g farin
2 økologiske æg str. M/L
300 g økologisk mel
1 tsk bagepulver
50 g kakao
3 dl mørk øl 


Rør smør og farin godt sammen i en skål. Tilsæt æggene et efter et under fortsat omrøring. Bland imens mel, bagepulver og kakao i en anden skål. Dette tilsættes skiftevis med øllet, hvilket i starten giver en meget besynderlig konsistens, men giv ikke op - det skal nok arte sig. 

Kom dejen i en springform foret med bagepapir og bag kagen i ca. 25 minutter ved 180 grader (ikke varmluft).


Glasuren laves af lige dele smør og flormelis tilsat en anelse øl. Pisk ingredienserne godt sammen og smør det på den afkølede kage. Man kan smide lidt blå kornblomst på toppen, hvis kagen skal være rigtig mandig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar