lørdag den 11. maj 2013

Triple chocolate muffins

Jeg har efterhånden finjusteret denne opskrift, så den i mine øjne er helt perfekt. Den er afprøvet flere gange med forskellige ingredienser, som mest af alt rykker ved konsistensen og måske ikke så meget smagen. Én ting er dog sikkert - brug altid god (læs: fremragende) chokolade! Jeg har et udtryk der hedder trash chokolade, som kan være en ganske udemærket ting til visse lejligheder. Denne er ikke en af dem.


Jeg har bagt disse muffins med forskellige chokolader fra forskellige mæker alt efter, hvad jeg lige havde, kunne komme i nærheden af og måtte nøjes med. Der indgår tre forskellige nuancer chokolade i opskriften; den hvide, den lyse og den mørke. Hvad angår den hvide chokolade har jeg kun anvendt én, hvilket er Organic white 33% fra Summerbird, som fungerer aldeles fremragende. Den mørke har varieret mellem Pellets dark chokolate på 72% fra Ioalla og Summerbirds mørke 71% chokolade. Begge fuldstændig umulige at gå galt i byen med.

Det har vist sig, at den største udfordring lå i min søgen efter en anstændig lys chokolade. Formentlig primært forårsaget af, at jeg i virkeligheden ledte efter en fremragende. Jeg anvender som regel mørk chokolade i mit bagværk, så det var helt nyt for mig at shoppe efter den lyse variant. Jeg fandt dog to, som jeg uden tvivl vil vende tilbage til. Både Andoa Lait 37% fra Valrhona og Summerbirds Milk 38% smagte på en måde som virkelig fik mig til at overveje, om man ikke skulle eksperimentere lidt mere med lys chokolade. Den del af chokoladen der var på toppen, blev så lækker på en crunchy, næsten brændt karamelagtig måde.

Endelig er det vigtigt at anvende en god kakao. Jeg valgte en fra Patrick Roger, indkøbt i Bruxelles - less will do. Bare ikke den billige fra Netto. Så kan man ligeså godt gå hele vejen og købe de dårlige muffins der står lige ved siden af i stedet.Ingredienser til ca. 12 muffins
250 g sukker
150 g blødt økologisk smør
150 g æg (ca. 3 stk. M/L)
200 g økologisk mel
3/4 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk fint salt
3 spsk afsindig god kakao
1 dl økologisk kærnemælk
100 g hvid chokolade
100 g lys chokolade
150 g mørk chokolade
 
Fremgangsmåde: Start med at piske smør og sukker til det er godt blandet og har en lys og luftig konsistens. Pisk i en anden skål æggene let sammen med en gaffel og tilsæt dem under fortsat piskning lidt af gangen. I en helt tredje skål sigtes mel, bagepulver, natron, salt og kakao sammen. Det vendes derefter forsigtigt i æggemassen skiftevis med kærnemælken.
 
Hak al chokoladen i gode store chunks. Dette kan med fordel gøres med en savtakket stor kniv. Tag lidt fra af hver slags til at komme på toppen. Det var egentlig min mening at det skulle være lidt tilfældigt, hvilken slags og hvilken mængde der kom på de enkelte muffins, men det er jeg selvfølgelig fuldstændig ude af stand til. Derfor tager jeg præcis 24 stykker af hver slags fra. Man behøver på ingen at være ligeså pedantisk som mig for at lykkedes med denne opskrift.

Tilsæt den hakkede chokolade og fyld nu dejen i muffinsforme. Enten dobbelt papir, enkelt papir i en fast form eller silicone.
De bages i en forvarmet ovn ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 25 minutter. Man kan anvende en hæklepind til at tjekke, om de er færdigbagte. Når der ikke hænger dej ved, er de klar til at forlade ovnen. Den store mængde chokolade kan godt være en udfordring i forhold til at skelne mellem dej og chokolade.


 Enjoy

Ingen kommentarer:

Send en kommentar