l??rdag den 11. maj 2013

Triple chocolate muffins

Jeg har efterh??nden finjusteret denne opskrift, s?? den i mine ??jne er helt perfekt. Den er afpr??vet flere gange med forskellige ingredienser, som mest af alt rykker ved konsistensen og m??ske ikke s?? meget smagen. ??n ting er dog sikkert - brug altid god (l??s: fremragende) chokolade! Jeg har et udtryk der hedder trash chokolade, som kan v??re en ganske udem??rket ting til visse lejligheder. Denne er ikke en af dem.


Jeg har bagt disse muffins med forskellige chokolader fra forskellige m??ker alt efter, hvad jeg lige havde, kunne komme i n??rheden af og m??tte n??jes med. Der indg??r tre forskellige nuancer chokolade i opskriften; den hvide, den lyse og den m??rke. Hvad ang??r den hvide chokolade har jeg kun anvendt ??n, hvilket er Organic white 33% fra Summerbird, som fungerer aldeles fremragende. Den m??rke har varieret mellem Pellets dark chokolate p?? 72% fra Ioalla og Summerbirds m??rke 71% chokolade. Begge fuldst??ndig umulige at g?? galt i byen med.

Det har vist sig, at den st??rste udfordring l?? i min s??gen efter en anst??ndig lys chokolade. Formentlig prim??rt for??rsaget af, at jeg i virkeligheden ledte efter en fremragende. Jeg anvender som regel m??rk chokolade i mit bagv??rk, s?? det var helt nyt for mig at shoppe efter den lyse variant. Jeg fandt dog to, som jeg uden tvivl vil vende tilbage til. B??de Andoa Lait 37% fra Valrhona og Summerbirds Milk 38% smagte p?? en m??de som virkelig fik mig til at overveje, om man ikke skulle eksperimentere lidt mere med lys chokolade. Den del af chokoladen der var p?? toppen, blev s?? l??kker p?? en crunchy, n??sten br??ndt karamelagtig m??de.

Endelig er det vigtigt at anvende en god kakao. Jeg valgte en fra Patrick Roger, indk??bt i Bruxelles - less will do. Bare ikke den billige fra Netto. S?? kan man liges?? godt g?? hele vejen og k??be de d??rlige muffins der st??r lige ved siden af i stedet.Ingredienser til ca. 12 muffins
250 g sukker
150 g bl??dt ??kologisk sm??r
150 g ??g (ca. 3 stk. M/L)
200 g ??kologisk mel
3/4 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk fint salt
3 spsk afsindig god kakao
1 dl ??kologisk k??rnem??lk
100 g hvid chokolade
100 g lys chokolade
150 g m??rk chokolade
 
Fremgangsm??de: Start med at piske sm??r og sukker til det er godt blandet og har en lys og luftig konsistens. Pisk i en anden sk??l ??ggene let sammen med en gaffel og tils??t dem under fortsat piskning lidt af gangen. I en helt tredje sk??l sigtes mel, bagepulver, natron, salt og kakao sammen. Det vendes derefter forsigtigt i ??ggemassen skiftevis med k??rnem??lken.
 
Hak al chokoladen i gode store chunks. Dette kan med fordel g??res med en savtakket stor kniv. Tag lidt fra af hver slags til at komme p?? toppen. Det var egentlig min mening at det skulle v??re lidt tilf??ldigt, hvilken slags og hvilken m??ngde der kom p?? de enkelte muffins, men det er jeg selvf??lgelig fuldst??ndig ude af stand til. Derfor tager jeg pr??cis 24 stykker af hver slags fra. Man beh??ver p?? ingen at v??re liges?? pedantisk som mig for at lykkedes med denne opskrift.

Tils??t den hakkede chokolade og fyld nu dejen i muffinsforme. Enten dobbelt papir, enkelt papir i en fast form eller silicone.
De bages i en forvarmet ovn ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 25 minutter. Man kan anvende en h??klepind til at tjekke, om de er f??rdigbagte. N??r der ikke h??nger dej ved, er de klar til at forlade ovnen. Den store m??ngde chokolade kan godt v??re en udfordring i forhold til at skelne mellem dej og chokolade.


 Enjoy

Ingen kommentarer:

Send en kommentar