s??ndag den 22. september 2013

Sig det med cantuccini

I min s??gen efter robuste kager, har jeg fundet disse, som endda kan t??le Post Danmarks h??rdh??ndede h??ndtering. Det er testet op til flere gange og modtagerne har rapporteret om vellykkede modtagelser af hele kager. 

Ingredienser
325 g  ??kologisk mel
200 g sukker
½ tsk fint salt
½ tsk bagepulver
fintrevet skal fra en halv ??kologisk citron
1 spsk honning
2½ ??kologiske ??g
150 g hele mandler

(eller 100 g mandler og 50 g hakket chokolade eller 75 g mandler og 75 g pistacien??dder)

Tag en sk??l, gerne et dejfad og kom mel, sukker, salt, bagepulver og fintrevet citronskal i. Bland det det med en ske og tils??t derefter honning og sammenpisket ??g lidt af gangen. Dejen skal kun lige h??nge sammen, den skal ikke v??re for bl??d.

Tils??t til sidst mandler og ??lt dem godt ind i dejen. 


Eventuelt mandler og pistacien??dder eller mandler og chokoladestykker.


Del dejen i tre lige store stykker og form dem til st??nger i en bageplades l??ngde og ca. 4 cm brede. L??g dem p?? en bageplade bekl??dt med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader (varmluft).


N??r de er gyldenbrune tages de ud og sk??res i stykker af ca. 1 cm p?? skr?? og l??gges tilbage p?? bagepladen.


De bages nu ca. 20-25 min ved 160 grader (ikke varmluft) p?? nederste rille. De skal egentlig ikke have s?? meget mere farve end de allerede har, de skal bare t??rre, s?? de bliver h??rde. 

Hold godt ??je med dem efter det 15. minut De har det med at blive fuldst??ndig br??ndte uden varsel p?? cirka 3 sekunder s?? snart man vender sig om. 


S?? faldt cantuccini klodsmajor t??rnet. De er nu klar til at blive serveret til kaffen.


P.S. Jeg brugte denne chokolade, da jeg har f??et at vide, at stykkerne holder formen, selv n??r de bliver udsat for h??j varme. De er hjembragt fra USA og de bliver ganske rigtigt hvor de skal. Man skal nok ikke t??nke for meget over, hvad det mon kan skyldes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar