søndag den 13. oktober 2013

Basis upside down blommekage - less is more

Dette er en blommekage uden alt det overflødige. Nogen gange smager det rigtig godt, når man tilsætter vanilje og citron eller andre ting der passer godt til blommer, men andre gange er det rart at en blommekage bare smager af blommer.



Ingredienser
200 g sukker
25 g smør

ca. 750 g blommer uden sten

150 g smør
100 g farin
75 g sukker
3 æg str. M/L
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt

Start med at tage en springform på ca. 26 cm i diameter og kom bagepapir i. Det færdige resultat bliver pænere uden, men dette er en lynkage.

Først smeltes sukker i en gryde til karamel. Derefter tilsættes smør, som røres godt ind så man får en samlet masse.  Kom det derefter i bunden af springformen. 


Tag derefter de vaskede blommer, halver dem og fjern stenene. Skær dem i både af passende størrelse og læg dem ovenpå karamellen i springformen.


Til dejen piskes smør, farin og sukker sammen i en røremaskine med en flad spartel. Tilsæt derefter æggene et af gangen.

Sigt mel og bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i dejen Hæld dejen ud over kagen og glat den ud med en dejskraber til t jævnt lag.

Bag kagen ved 180 grader (ikke varmluft) i 40-50 minutter midt i ovnen. Tjek efter 30 minutter og derefter jævnligt. 


Lad kagen køle lidt af i formen, tag kanten af formen af og vend den ud på et fad eller et spækbræt. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar