s??ndag den 13. oktober 2013

Basis upside down blommekage - less is more

Dette er en blommekage uden alt det overfl??dige. Nogen gange smager det rigtig godt, n??r man tils??tter vanilje og citron eller andre ting der passer godt til blommer, men andre gange er det rart at en blommekage bare smager af blommer.



Ingredienser
200 g sukker
25 g sm??r

ca. 750 g blommer uden sten

150 g sm??r
100 g farin
75 g sukker
3 ??g str. M/L
200 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt

Start med at tage en springform p?? ca. 26 cm i diameter og kom bagepapir i. Det f??rdige resultat bliver p??nere uden, men dette er en lynkage.

F??rst smeltes sukker i en gryde til karamel. Derefter tils??ttes sm??r, som r??res godt ind s?? man f??r en samlet masse.  Kom det derefter i bunden af springformen. 


Tag derefter de vaskede blommer, halver dem og fjern stenene. Sk??r dem i b??de af passende st??rrelse og l??g dem ovenp?? karamellen i springformen.


Til dejen piskes sm??r, farin og sukker sammen i en r??remaskine med en flad spartel. Tils??t derefter ??ggene et af gangen.

Sigt mel og bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i dejen H??ld dejen ud over kagen og glat den ud med en dejskraber til t j??vnt lag.

Bag kagen ved 180 grader (ikke varmluft) i 40-50 minutter midt i ovnen. Tjek efter 30 minutter og derefter j??vnligt. 


Lad kagen k??le lidt af i formen, tag kanten af formen af og vend den ud p?? et fad eller et sp??kbr??t. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar