mandag den 7. oktober 2013

Blommegrød for alle

Jeg forstår ikke rigtig det der med blommer. De skal være virkelig gode, som dem i min venindes have, før jeg gider spise dem, men blommegrød - dét forstår jeg. Det er mega nemt at lave og smager aldeles fremragende.


Ingredienser
indtil flere blommer
postevand
sukker
vaniljestang eller dele heraf
revet citron fra øko udgaven
eventuelt citronsaft
maizena

Tilbehør
piskefløde
mandler
sukker

Skær blommerne over. Fjern herefter stenene og skær blommerne i mindre stykker. Kom vand og sukker i en gryde. Jeg starter med nok vand til at dække bunden og en anelse sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom det sammen med blommerne og den revne citronskal i gryden og bring det i kog mens der røres med en træske. Det er vigtigt, det er en træske, ellers vil projektet aldrig lykkedes for dig. 

Når blommerne er møre (helt bløde) smages der til med sukker og citronsaft. Det er ikke sikkert der skal nogen af delene i. Tag vaniljestangen op og skru ned for blusset. Jævn grøden med maizena rørt ud i vand ved at tilsætte det lidt efter lidt og slut af med at varme grøden godt igennem.

Hæld grøden på en skål og lad den køle af - på køkkenbordet eller i køleskabet.Serveres med perfekt pisket flødeskum - det vil sige blødt, men i stand til at stirre ned på dig fra skålen uden at falde ud, samt sukkerristede mandler. Alternativt hakkede brændte mandler. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar