onsdag den 13. november 2013

De bedste brombærmuffins

Disse brombærmuffins blev solgt til mig som "de bedste brombærmufins" - eller var det ultimative? Uanset hvad, er der tale om virkelig gode muffins. Disse brombær er plukket dels ved en af Silkeborg søerne og dels i min venindes have. Hun har en brombærbusk uden torne, hvilket jeg var utrolig imponeret af.


Ingredienser til 12 stk.
4 økologiske æg str. M/L
250 g sukker
240 g økologisk mel
1 tsk bagepulver
150 g smeltet smør
175 g marcipan
160 g brombær + 36 stk.

  • Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse. 
  • Si mel og bagepulver sammen og vend de i skiftevis med det smeltede afkølede smør. 
  • Riv marcipanen groft og vend den i. 
  • Tag halvdelen af dejen fra og vend de 160 g brombær i. 
  • Tag 12 muffinsforme og kom den lyse dej i. Sæt derefter tre brombær i hver og hæld den  farvede dej over. De bliver fyldt næsten til randen.
  • Bag dem ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 25 min.

Jeg bruger altid en fast form. Så kan man nøjes med at anvende en enkelt papirform pr. muffin.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar