søndag den 3. november 2013

Tiramisù

Jeg har været så ufattelig heldig i Grækenland at møde en fantastisk sød italiener, Davide Deiana. Han har forsynet mig med hele to opskrifter, den ene kommer her og er en opskrift på en klassisk Tiramisù. Den smager aldeles fremragende - let, cremet og elegant.


Ingredienser til ladyfingers
3 økologiske æggeblommer
3 økologiske æggehvider
60 g sukker
65 g økologisk mel

Pisk æggeblommerne med 10 g af sukkeret til en luftig æggesnaps. Når man skraber bunden med piskeriset, skal det helst ikke knase. 

Pisk resten af sukkeret (50 g) med æggehviderne til piskeriset danner toppe der bliver, der hvor de blev efterladt. 

Vend nu forsigtigt de to sammen med en dejskraber, mens melet sis i. 

Tag en bageplade beklædt med bagepapir og hæld dejen ud på den. Glat den ud til en firkant med en dejskaber til den har en tykkelse på ca. 1 cm. Man kan også lave de klassisk formede "lady fingers", men det her er helt ærligt bare lettere .

Den bages midt i ovnen ved 180 grader (ikke varmluft) i 15 minutter til den er gylden. Lad den køle af og skær den derefter i 3 stykker, som passer til en rugbrødsform.Ingredienser til Tiramisù cream
3 æggeblommer
7 spsk sukker
250 g Mascapone
3 æggehvider 
(jeg anvendte pasteuriserede æg, men det gør ikke noget for smagen)

Pisk æggeblommerne med sukkeret på samme måde som før. Tilsæt derefter Mascapone lidt af gangen og pisk ind imellem, til det bliver en ensartet masse. 

Pisk samtidigt æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i æggesnapsen. 

Ingredienser øvrigt
espresso kaffe
Marsala
god kakao


I en dyb tallerken blandes espresso kaffen med Marsala. Jeg anvendte min mands dyre espressomaskine, men mindre kan gøre det. Hvor meget Marsala der skal i er en smagssag. Jeg brugte ca. en halv deciliter, men næste gang kommer jeg nok mere i.

Dyp nu bundene i væsken. Det skal gå ret hurtigt, da de skal suge væsken, men ikke være fuldstændig gennemblødte og dryppende. 

Læg skiftevis en bund og et lag Tiramisù cream til toppen er nået. Sæt den på køl i nogle timer - gerne natten over, til den har sat sig. Før servering sis der kakao på toppen og det skal seriøst være den bedste kakao man overhovedet kan opdrive, fordi den skal spises som den er, så at sige. 


+
=
Bliss

Ingen kommentarer:

Send en kommentar