s??ndag den 8. december 2013

Vaniljekranse

Denne opskrift stammer fra min mands mormor, s?? den er gennemtestet gennem flere generationer. De er helt enkle og spr??de, pr??cis som de skal v??re. 


Jeg bruger hvert ??r en k??dhakker, som er rimelig massiv og ikke s??rlig effektiv, da der sidder en del dej tilbage i den, men jeg fik den 25 ??rs f??dselsdagsgave og den kom helt fra S??nderjylland, s?? p?? en eller anden m??de er den blevet den eneste rigtige at bruge. 

Ingredienser
500 g ??kologisk hvedemel
360 g let bl??dgjort ??kologisk sm??r
250 g sukker
1 god stang vanilje
2 ??ggeblommer

Melet kommes i et dejfad og sm??rret smuldres heri. 

Fl??k vaniljestangen, skrab kornene ud med en skarp kniv og tryk dem ud i lidt sukker, s?? de bliver skilt ad. Bland vanilje og sukker i melblandingen. 

Dejen samles nu med ??ggeblommerne til dejen har en konsistens som marcipan. 

Nu kan man enten v??lge at trille dejen til st??nger med en diameter p?? ca. 1 cm og en l??ngde p?? ca. 8 cm, som formes til kranse eller man kan anvende en k??dhakker. 


S??t vaniljekransene p?? bageplader bekl??dt med bagepapir og bag dem p?? ??verste rille ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 11-12 minutter, til de er gyldne. 


Kan serveres alene eller sammen med - well - any other cake really.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar