onsdag den 22. januar 2014

White Cake

Inspireret af Django og Leonardo DiCaprios meget upassende kagespisning gav jeg mig i kast med at lave en white cake til min fødselsdag. Kagefadet er en gave fra en tidligere og helt utrolig sød kollega, som mente jeg ville få mere gavn af den end ham.


Første gang gik ikke så godt, min frosting blev mere smørfarvet end hvid, så gav helt op og lavede den til en kakaoglasur i stedet. Den smagte ganske udemærket, men det var ikke det jeg var ude efter. Efter at have lavet kagen et par gange har jeg erfaret, at man godt kan få helt hvid frosting uden at bruge farve, det kræver bare at man køber den billige smør (Lurpak).

Ingredienser til bundene
220 g smør
250 g sukker
325 g mel
1 tsk bagepulver
2,5 dl mælk
2 spsk mandel essens
6 æggehviderRør smør luftigt og tilsæt derefter sukker. Pisk til lyst og luftigt. Bland mel og bagepulver og si det i smørblandingen skiftevis med mælk. Start og slut med mel. Rør ved lav hastighed.

Pisk æggehviderne ved medium hastighed til de er stive og vend dem forsigtigt i dejen. Kom dejen i en bradepande der fylder hele ovnen. Husk bagepapir.

Bages ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 20 minutter. Tjek løbende, så den ikke bliver tør.

Når den er afkølet bruges en bagering med en diameter på 18 cm til at stikke bundene ud. Der kan lige blive 3 stk. 

Ingredienser til buttercream frosting
230 g blødt saltet smør
900 g flormelis
ca. 10 spsk mælk  
1-3 tsk citronolie (som ikke er olie med citron i, men ren citron. Haves det ikke bruges almindelig citronsaft i en lidt større mængde)
Evt. hvid farve

Pisk smør til det er luftigt. Tilsæt skiftevis flormelis og mælk lidt af gangen så det bliver godt rørt ind. Tilsæt citron til det smager som du vil have.


Man kan pynte kagen på mange måder. Her kommer fremgangsmåden på den viste kage: Smør et lag buttercream frosting på hver af bundene og brug den også til at smøre kagen op. Kom den resterende frosting i en sprøjtepose med en rund tylle i. Lav små dutter af frosting op langs siden og smør hver enkelt halvt ud med en lille spatel eller kniv. Dette gentages hele vejen rundt og ind mod midten på toppen. Det lyder besværligt, men det er super nemt og det holder.


Opbevar kagen på køl til den skal serveres. De kan sagtens laves dagen før.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar