lørdag den 1. februar 2014

Citronmåner

Denne kager tager absolut ingen tid. Det er nærmest hurtigere at bage den end at lade være... Og så smager den fantastisk frisk.


Det er en hel videnskab med de der citronmåner. Nogle er for klæge, andre for tørre, nogle er for søde, andre for syrlige. Denne er faktisk helt perfekt. Måske er det fordi den ikke er så høj. 


Ingredienser
150 g blødt saltet smør
150 g sukker
4 økologiske æg
125 g mel
1 tsk bagepulver
revet skal af 1 økologisk citron (2, hvis de er meget små)

Glasur
Saft af 2 citroner
1 spsk vand
flormelis

Kom smør og sukker i en røreskål og pisk det godt sammen. Tilsæt derefter et æg ad gangen. Husk at piske godt ind imellem dem. 

Bland mel og bagepulver sammen og rør det i dejen med en flad spartel eller en grydeske. Vend til sidst citronskallen i og hæld dejen i en springform på ca. 22 cm foret med bagepapir. 

Bag kagen ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 20 minutter. Tjek med en hæklepind. Kagen skal ud så snart der ikke hænger dej ved, ellers bliver den tør i det. 

Lad kagen køle af i formen.

Når den er afkølet røres glasuren sammen. Jeg har ikke skrevet, hvor meget flormelis der skal bruges, da det afhænger en hel del af hvor store og saftige citronerne er. Men der skal tilsættes flormelis til glasuren er lind og lige slipper en ske. Brug selv samme ske til at hælde glasuren på kagen. 


Del den i to. Frem kommer to citronmåner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar