s??ndag den 2. februar 2014

Juleboller

Better late than never. Disse boller blev s??dan set bagt til 1. s??ndag i advent - 2013, men de er jo gode hele ??ret rundt, s?? denne opskrift er ikke forg??ves.


Ingredienser
40 g g??r
3 dl letm??lk
1 tsk kardemomme
1 tsk fint salt
2 spsk sukker
400 g hvedemel
100 g rosiner
50 g traneb??r
100 g bl??dt sm??r

Pynt
1 ??g
mandelflager
perlesukker

Lun m??lken, kom den i et dejfad og r??r g??ren ud heri. Tils??t rosiner og traneb??r. Bland mel, sukker, salt og kardemomme og ??lt det godt sammen med m??lken.

Til sidst tils??ttes sm??rret i sm?? stykker og ??ltes ind i dejen. Dejen minder meget om en almindelig f??dselsdagsbolledej. 

Dejen skal h??ve p?? et lunt sted med et viskestykke over i ca. 1 time, til den er vokset betydeligt i st??rrelse. 

Sl?? herefter dejen ned og form den til boller, der s??ttes p?? en bageplade bekl??dt med bagepapir. Bollerne pensles med sammenpisket ??g og drysses med mandelflagerne og perlesukkeret efter smag og behag. 

Bag bollerne ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 12 minutter. De er f??rdige, n??r en hul lyd fremkommer som f??lge af en let banken p?? bunden. 


Bollerne smager godt hele ??ret rundt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar