søndag den 9. februar 2014

Sacher Torte

Hvem bedre at få en opskrift på en ikonisk kage fra Wien end fra en italiener? Jeg har således fået denne version af en Sacher Torte fra en fantastisk en af slagsen, og den smager, som den chokoladebombe man forventer, den skal være.


Jeg har et langt og kompliceret forhold til netop denne kage. Har blandt andet boycottet et meget kendt konditori i København på grund af dårlig service med at få den serveret. Har været i Wien to gange og smagt den både på Hotel Sacher og på Demels konditori og må nok indrømme, at jeg synes sidstnævnte var den bedste, selvom de har tabt retten til at kalde den for den originale.

Ingredienser
4 økologiske æg
200 g hvedemel
250 g mørk chokolade (150 g til kagen og 100 g til glasuren)
250 g blødt smør (150 g til kagen og 100 g til glasuren)
150 g sukker
1 tsk bagepulver
4 spsk økologisk skummet mælk
250 g (300 i den oprindelige opskrift) abrikosmarmelade


Smelt 150 g af chokoladen langsomt over vandbad.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne stive.Pisk sukker og æggeblommer sammen til det er en lys og luftig masse og tilsæt derefter forsigtigt 150 g af det bløde smør lidt af gangen.

Bland mel og bagepulver og tilsæt skiftevis med den smeltede chokolade. Til sidst tilsættes mælken, hvilket blødgør dejen.Vend forsigtigt de piskede hvider i med en spartel og hæld dejen i en spingform med en diameter på ca. 18 cm.

Bag kagen ved 160 grader (varmluft)  i ca. 25 minutter. Muligvis lidt mere. Tjek i midten af kagen med en hæklepind, om den er gennembagt.

Når kagen er afkølet flækkes den på midten og fyldes med abrikosmarmeladen.


Til glasuren smeltes over vandbad de sidste 100 g chokolade med de 100 g smør, hvorefter det hældes ud over kagen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar