s??ndag den 9. februar 2014

Sacher Torte

Hvem bedre at f?? en opskrift p?? en ikonisk kage fra Wien end fra en italiener? Jeg har s??ledes f??et denne version af en Sacher Torte fra en fantastisk en af slagsen, og den smager, som den chokoladebombe man forventer, den skal v??re.


Jeg har et langt og kompliceret forhold til netop denne kage. Har blandt andet boycottet et meget kendt konditori i K??benhavn p?? grund af d??rlig service med at f?? den serveret. Har v??ret i Wien to gange og smagt den b??de p?? Hotel Sacher og p?? Demels konditori og m?? nok indr??mme, at jeg synes sidstn??vnte var den bedste, selvom de har tabt retten til at kalde den for den originale.

Ingredienser
4 ??kologiske ??g
200 g hvedemel
250 g m??rk chokolade (150 g til kagen og 100 g til glasuren)
250 g bl??dt sm??r (150 g til kagen og 100 g til glasuren)
150 g sukker
1 tsk bagepulver
4 spsk ??kologisk skummet m??lk
250 g (300 i den oprindelige opskrift) abrikosmarmelade


Smelt 150 g af chokoladen langsomt over vandbad.

Del ??ggene i blommer og hvider. Pisk ??ggehviderne stive.Pisk sukker og ??ggeblommer sammen til det er en lys og luftig masse og tils??t derefter forsigtigt 150 g af det bl??de sm??r lidt af gangen.

Bland mel og bagepulver og tils??t skiftevis med den smeltede chokolade. Til sidst tils??ttes m??lken, hvilket bl??dg??r dejen.Vend forsigtigt de piskede hvider i med en spartel og h??ld dejen i en spingform med en diameter p?? ca. 18 cm.

Bag kagen ved 160 grader (varmluft)  i ca. 25 minutter. Muligvis lidt mere. Tjek i midten af kagen med en h??klepind, om den er gennembagt.

N??r kagen er afk??let fl??kkes den p?? midten og fyldes med abrikosmarmeladen.


Til glasuren smeltes over vandbad de sidste 100 g chokolade med de 100 g sm??r, hvorefter det h??ldes ud over kagen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar