mandag den 21. april 2014

KitKat - M&M's - Solbær - Skumfiduser - Flødeskum - Kakao

Dette er nok den mest overdrevne kage jeg til dato har bedrevet. Min gode veninde, som netop var hjemvendt fra ferie med en lufthavn style KitKat pose, bad mig i februar om at lave en KitKat kage. Der var ikke nogen nærmere specifikationer, så dette blev mit bud. Jeg tænkte, at når man nu er i gang med at anvende hel-fabrikat, hvorfor så stoppe ved KitKat. Derfor er der også smidt et par (læs: to hele poser) M&M's på toppen og tilført miniskumfiduser til fyldet. 


Ingredienser til bundene
250 g rørsukker
2 økologiske æg str. M/L
100 g smør
1½ dl skummetmælk stuetemperatur
175 g hvedemel
50 g god kakao
1 tsk bagepulver
et knivspids salt

Ingredienser til fyldet
2,5 dl piskefløde
2 spsk fast solbærmarmelade
50 g miniskumfiduser

Ingredienser til pynt
9 pakker KitKat med 4 i hver
2 pakker M&M's


Bundene
Start med at smelte smørret og rør derefter mælken i. Pisk derefter sukker og æg sammen til det er lyst og luftigt. Bland i en anden skål mel, kakao, bagepulver, kakao og salt. 

Tilsæt nu på skift smørblandingen og melblandingen til æggeblandingen. På røremaskine anvendes en flad spartel - ellers en grydeske. 

Når blandingen er lind og jævn hældes den i en springform med en diameter på 22 cm i diameter, beklædt med bagepapir. 

Bag kagen ved 170 grader (ikke varmluft) i ca. 30 minutter, til den er fast og gennembagt. Tjek med en tynd strikkepind, om den er gennembagt. Strikkepinden skal være fri for dej, når du har stukket i kagen. 

Køl den af og skær derefterter kanterne af, til du har en pæn rund form. Man kunne selvfølgelig også smøre formen i stedet for at anvende bagepapir, men så får man jo ikke noget materiale til romkugler. Brug derefter en brødkniv til at dele kagen i tre lige store bunde. 


Fyldet og pynt
Pisk fløden til flødeskum med lidt hold i og rør solbærmarmeladen i. Fordel næsten al fyldet på de to nederste bunde og drys skumfiduserne på.

Nu kan kagen samles. Bundene lægges ovenpå hinanden, så bunden uden fyld på er øverst. Brug derefter resten af fyldet til at smøre rundt om kagen, så den får en jævn overflade. Der skal stadig ikke være noget fyld på toppen.

Til sidst kommes KitKat stavene på ydersiden af kagen og der hældes M&M's på toppen. Bind en sløjfe om kagen for at holde sammen på det hele og stil den på køl til den skal serveres. Holder sig fint natten over. Ingen kommentarer:

Send en kommentar